Shaquille O’Neal este deja un nume de legendă peste tot în lume. Multiplu campion în NBA cu cei de la L.A. Lakers și Miami Heat, carismaticul jucător a strâns o avere impresionantă în cariera sa de sportiv. Acesta a înțeles din timp că nu va juca baschet o eternitate. A început din timp să pună acei bani la muncă. A profitat cât a putut de imaginea sa. Este invitat în numeroase emisiuni televizate și chiar filme celebre dar mai ales în reclame pentru diferite produse.

Francizele poartă un loc special în portofoliul de afaceri al baschetbalistului denumit cândva ”Shaq attack”. La un moment dat, acesta ar fi deținut peste 40 de săli de sport, 150 de spălătorii auto, 155 de restaurante de burgeri, 17 restaurante de pretzels și 9 pizzerii. Din perspectiva acestuia, o franciză înseamnă doar un parteneriat cu un alt brand excelent și de încredere.

Se pare că orice proiect în care Shaq se implică, are succes. Cu o valoare netă de 400 milioane de dolari, era de așteptat ca acesta să fie atras și de proprietăți somptuoase.

Shaquille și-a vândut mega vila de 3251.6064 mp cu un preț de listare de 16.5 milioane de dolari

Anul acesta, a fost unul de succes în imobiliare pentru fostul baschetbalist. După ce a stat mai mult timp în piață, impozanta sa proprietate din Orlando s-a vândut cu un super preț. Această mega vilă a fost achiziționată în anul său de debut în NBA cu doar 4 milioane de dolari. Considerând aceste detalii, tranzacția a fost o reușită mare din punct de vedere financiar.

Proprietate e una cu adevărat demnă de o super legendă NBA. Aceasta are 213 metri de acces la un lac, 12 dormitoare, 11 băi și avea un teren de baschet regulamentar cu tribune. Locuința are și o cramă, 3 șeminee, o piscină de 28m lungime și o bucătărie în aer liber. Ținând cont de pasiunea sa pentru mașini, garajul are și el acces pentru 17 autoturisme.

Noua vilă din Dallas este considerabil mai ”mică”

James Davis of Better Angle Media

The New York Post a raportat că  Shaquille O’Neal cel mai probabil a achitat prețul de listare de 1.244 milioane de dolari pentru această proprietate din Carrollton, ținând cont de cât de rapid a intrat și ieșit din piață.

În comparație cu proprietatea din Florida, poate fi considerată mai modestă dar este departe de a fi așa. Aceasta se întinde pe o suprafață de 483.0958 mp și are la dispoziție 5 dormitoare cu 6 băi.

Proprietatea din suburbiile Dallasului are o bibliotecă impresionantă cu un tavan supraetajat, rafturi incorporate și un șemineu. Pe lângă acestea mai există și o bucătărie cu loc de servit masa. Toate acestea se deschid spre camera principală ce prezintă un tavan înalt, șemineu pe gaz și un perete de sticlă cu vedere spre piscina din curte. De asemenea mai există și o cameră de cinema mică și un apartament principal cu loc de petrecut timpul și o baie supradimensionată.

Pe lângă piscina deja menționată, dotările exterioare mai includ și o zonă de spa, o cascadă și o terasă acoperită.

James Davis of Better Angle Media

Așadar, deși pare că cel considerat de mulți ca fiind cel mai bun baschebalist al tuturor timpurilor va scădea nivelul viitoarei sale locuințe, aceasta este totuși o proprietate remarcabilă.