Ești pregătit să achiziționezi o locuință? Perfect! Totuși ai cumva o anumită teamă în privința alegerii pe care urmează să o faci. Nu știi de ce anume dar parcă nu găsești nicicum ceea ce îți dorești. Achiziția unei locuințe nu este ceva banal. Trebuie să fii sigur de alegerea făcută. În acest articol îți vom arăta câteva greșeli frecvente pe care tu ca și cumpărător riști să le faci.

1. Refuzi să apelezi la o agenție imobiliară

Deși la prima vedere tot procesul de prospectare poate părea unul simplu, vei descoperi rapid că nu este chiar așa. Îți vei da seama cât de mult timp pierzi. Timpul tău liber este prețios și de ce să-l irosești căutând prin anunțuri care nu se potrivesc dorințelor tale? Un întreg proces de discuții și vizionări pentru a realiza că a fost totul în zadar.

Ca și agenție imobiliară noi pentru asta suntem pregătiți. Avem deja un portofoliu amplu cu proprietăți pe care ți-l putem pune la dispoziție. Odată ce ne spui cerințele tale și îți înțelegem perfect nevoile, știm și ce să îți prezentăm la fix! Nu ai de dat telefoane, nu stai la povești inutile. Îți prezentăm exact ce știm că ți se potrivește. La vizionare mergem împreună și te ajutăm pe tot parcursul procesului până la ultima semnătură.

2. Ai dorințe nerealiste față de buget

Dacă nu ai un buget bine stabilit este mai dificil să îți poți găsi o proprietate pe gustul tău. O problemă și mai mare apare atunci când ai așteptări foarte mari dar bugetul tău este unul limitat.

În aceste condiții trebuie să-ți analizezi bine criteriile pe baza căruia ai achiziționa o proprietate. Tocmai aici o discuție cu un agent imobiliar te poate ajuta. Ți se poate prezenta realitatea din piață față de ce așteptări ai. Cel mai bine este să ai o minte deschisă la diferite opțiuni care să bifeze cât mai multe din dorințele tale.

3.Ești prea strict în privința cerințelor

Ai buget optim și ai și o listă lungă de cerințe. Este bine să știi ce cauți și ce anume îți dorești de la viitoarea ta locuință. În fond este o achiziție pe care nu o faci în fiecare zi. Totuși această rigiditate îți poate dăuna. De ce spunem asta? Imaginează-ți o situație în care îți dorești o locuință mobilată și utilată complet și esti dispus să plătești pentru asta. Prețul proprietății va fi unul mai mare, este evident. Dar există riscul ca tu să nu fi mulțumit pe termen lung de ce anume ai găsit la dispoziție în acea locuință. În același timp, ți se poate propune o proprietate care necesită renovare dar la un preț mult mai mic. Dacă nu ai o minte deschisă s-ar putea să ratezi oportunitatea vieții tale. Fă un calcul, privește bine proprietatea în ansamblu și vezi la ce costuri ai ajunge cu renovarea. Chiar și în cazul în care ai depăși puțin bugetul știi cu certitudine că vei avea casa ta exact așa cum ai dorit tu să o faci!

Tu ești vinovat de vreuna din aceste greșeli? Nu îți face probleme, nu este prea târziu niciodată să schimbi macazul.

Dacă ești în căutarea unei locuințe care să se încadreze în bugetul și cerințele tale, te putem ajuta. Având chiar și consultant financiar în echipă, te putem sprijini și cu finanțare. Avem numeroase proprietăți în portofoliu. Nu ezita să ne contactezi la numărul de telefon +4 0374 484 484 sau e-mail suport@propertylab.ro.