Aradul are un patrimoniu arhitectural deosebit, moștenit dintr-o eră boemă în care totul era înfloritor în orașul de pe Mureș. 

Evident, în perioada comunistă multe dintre clădiri fie și-au schimbat scopul de funcționare inițial fie au fost secționate în diferite moduri pentru a crește numărul de locuințe disponibile. 

 

O astfel de clădire deosebită este și cea de pe bulevardul Decebal, în care de mai mulți ani funcționează celebrul hotel Arad. 

 

Clădirea necesita schimbare 

 

Timpul a trecut peste clădire dar cu toate acestea ea este întreținută foarte bine. A sosit însă momentul schimbării iar clădirea își va modifica destinația din hotel în locuință personală a proprietarului. 

Clădirea hotelului este amplasată pe un teren pe colț cu o suprafață de 1855 mp și se desfășoară pe 4 nivele S + P + 1E + P, compusă din cel puțin 50 de încăperi cu ferestre către bulevardul principal sau curtea interioară.

 

Re/Create a luat naștere pentru a găsi cele mai bune opțiuni de design și implementare

S-a dorit ca prin Re/Create să se realizeze ceva diferit. S-a dorit stimularea la maxim a creativității celor mai bune companii de arhitectură și design din țară. 

Ceva mai mult decât un concurs, Re/Create este despre trecut, prezent și viitor, despre regândirea modului prin care se poate profita de patrimoniul local. O altă viziune privind participarea la un proiect de design.

Practic se oferă o nouă viață unei clădiri emblematice din Arad, punând în competiție cei mai buni și bine pregătiți din domeniu.  

 

Re/Create este un concurs inedit pentru transformarea unei clădiri emblematice a Aradului

 

Prin Re/Create se dă startul unui concurs de proiecte de design pentru a se identifica varianta ideală pentru această transformare. 

Cel mai bun proiect va fi declarat câștigător și va avea plăcerea de a pune în practică proiectul realizat.

Câștigătorul va avea sarcina de a realiza proiectul dar se va ocupa în totalitate și de implementarea și managementul acestuia. 

Ești interesat să participi în cadrul concursului Re/Create? Iată ce trebuie să știi:

Concursul se va desfășura după următorul program:

 

1-14 iunie 2022 – Înscrierea în cadrul concursului Recreate

15-30 iunie- Vizite în teren/ Întâlniri cu beneficiarii

30 septembrie- Prezentarea proiectelor

15 octombrie- Anunțarea proiectelor câștigătoare

 

Înscrierea în cadrul concursului se va face accesând linkul www.recreate.propertylab.ro .

Prezentarea proiectelor se va realiza într-un eveniment organizat chiar în clădirea care urmează a fi modificată. Fiecare concurent își poate prezenta proiectul sub ce formă dorește, de la randări la machete, în limita timpului disponibil. Proiectele trebuie să fie și pe suport electronic.

 

Marele premiu al concursului Re/Create: șansa de a scrie istorie în Arad și în România

 

Marele premiu al concursului Re/Create constă în punerea în aplicare a proiectului câștigător. Compania a cărui proiect a fost selectat va avea plăcerea de a-și implementa viziunea. Se va ocupa de proiectare și management.

 

Ocupantul locului 2 în cadrul concursului va câștiga un premiu în valoare de  5000 de euro. Realizatorul proiectului care va ocupa locul 3 va câștiga și el un premiu în valoare de  3000 de euro.

 

Bugetul alocat pentru această reconversie este de 2.000.000€

 

Acesta include costurile de proiectare, managementul proiectului și punerea în operă.

 

Așadar, Re/Create! Un concurs special în România, un concurs special pentru Arad! 

 

Dacă vrei să afli mai multe detalii, urmărește videoclipul de prezentare AICI!

 

De asemenea, poți descărca PDF-ul de prezentare cu toate informațiile AICI!

 

Dacă ești în domeniu și cauți o provocare, nu rata această ocazie unică de a-ți lăsa amprenta în istoria arhitecturală a Aradului.