Platforma fostei fabrici IMAR se va transforma într-un cartier nou ce va redefini spațiul urban. Cartierul va fi localizat pe Calea Aurel Vlaicu, între Atrium Mall și Stadionul Francisc von Neuman (Stadionul UTA), și va fi dezvoltat de către ARED.

Se propune un cartier predominant rezidential, cu locuințe colective și individuale, completate cu spații de servicii și comerț cu o zonă de agrement integrat.

În cartierul propus se vor amenaja: restaurante și cafenele, piste de alergat și piste pentru biciclete, locuri de joacă pentru copii și zone special destinate plimbării animalelor de companie, servicii destinate riveranilor și nu numai. Conceptul cartierului are ca fond crearea unui ambient urban adiacent zonei centrale, care să încurajeze activitățile în aer liber și interacțiunile umane.

Total suprafete ocupate de blocuri (amprentă la sol): 19.000 mp
Total suprafete ocupate de case: 9.900 mp
Total suprafete ocupate de spații comerciale și birouri: 15.500 mp
Total suprafete ocupate de spații verzi si de agrement: 45.000 mp (din care un parc de peste 10.000 mp)

Locuințele colective (blocurile)

Locuințele colective se vor amenaja în forma unor minicartiere, cvartale cu imobile de locuințe colective grupate în 3, 5, 6 sau 8 unități cu spațiu verde împrejmuit, zonă în care se vor amenaja grădini private, alte spații verzi și locuri de joacă securizate. Aici noua generație poate copilări protejată de pericolele și noxele arterelor de circulație. Majoritatea blocurilor vor fi cu regim de înălțime P+5 și P+6.

Spațiile exterioare

Spațiile exterioare vor fi amenajate cu pergole dotate cu hot-spoturi wifi și stații cu panouri solare prevăzute cu prize usb și prize de la care se vor putea încărca gratuit trotinetele și bicicletele electrice. În centrul cartierului va fi amplasată zona de agrement cu un parc care se va întinde pe o suprafață de peste 10.000 mp. În cadrul acestuia se va amenaja și un amfiteatru, spațiu ce va găzdui spectacole și evenimente în aer liber. În cartier vor fi amenajați 1.5 km de piste de biciclete cu 2 sensuri de circulatie (de 2 m lățime), 900 ml de pistă de alergat cu tartan, locuri de joacă pentru copii și un skatepark modern.

Locuințele individuale

Locuințele individuale sunt organizate într-un cartier modern de case amplasate în zona nordică, cea mai liniștită și retrasă de la arterele principale de circulație. Zona de case se întinde pe o suprafață de 3,3 hectare, împărțită în subzone cu acces securizat prin străzi tip cul-de-sac cu trei zone distincte a câte 22 de parcele. Aceste zone vor deveni minicartiere cu acces exclusiv riveranilor. 

 

PUZ ARED IMAR Cartier RED9 (ARED – Atrium Mall)

Pista de alergat in noul cartier RED9 ARED IMAR  Atrium Mall

Fatada bloc nou Cartier RED9 IMAR ARED (ARED – Atrium Mall)

Exemplu de compartimentare apartament bloc nou Cartier RED9 IMAR Arad

Bloc nou ARED IMAR Arad Cartier nou RED9