Cu siguranță cel puțin o dată în viață ai avut ocazia să participi la o partidă de Monopoly.

 

 Monopoly este acel joc clasic care combină distracția cu noțiuni de afaceri, imobiliare și comunicare. 

Nu degeaba cei competitivi ajung chiar să pună prea mult suflet în joc. 

Genul acesta de jocuri au fost create pentru a spori socializarea fiind o bună modalitate de a lega prietenii dar indirect se pot deprinde anumite calități la care poate nici nu te-ai fi gândit.

Imaginează-ți cum ar fi să participi la un joc după care să realizezi că știi să negociezi mai bine, să comunici mai bine, să te descoperi pe tine și ce anume îți stârnește supărarea.

 

Tocmai de aici ne-am gândit să vă oferim 3 idei despre afaceri pe care le poți deprinde din Monopoly.

 

1) Înveți să administrezi bugetul mai bine

Pornești cu un buget egal și depinde totul de tine cum îl administrezi. Astfel înveți când și pe ce proprietăți să cheltui banii. Orice greșeală făcută te poate aduce tot mai aproape de faliment, cam ca în viața reală. Te vei trezi că îți vin idei mult mai bune de a cheltui banii și în viața reală. Dacă ai avut mereu probleme în zona asta, cu siguranță vei primi un boost de încredere.

 

2) Înveți mai bine în ce proprietăți să investești

În cadrul jocului ai posibilitatea și scopul în sine de a investi în anumite proprietăți care îți vor crește bugetul. Fiecare proprietate are un cost inițial de achiziție și un venit pe care îl va genera atunci când ceilalți concurenți vor ateriza pe spațiul proprietății tale. În primul rând acest concept te va învăța să investești banii în loc să îi cheltui doar, fără a beneficia de un venit din acele achiziții. După asta, îți vei dezvolta un flerul de a ști în ce proprietăți sau afaceri să investești analizând anumite puncte de bază.

3) Îți dezvolți comunicarea și capacitățile de negociere

Poate unul dintre cele mai importante aspecte, comunicarea. Un joc de Monopoly te va ajuta cu siguranță să-ți exprimi nevoile și frustrările tale mult mai bine. Este mult mai util să ai un eveniment ”tampon” în care să poți să greșești fără a avea mari consecințe în loc să refulezi la birou, cu parteneri de afaceri sau chiar în familie. Astfel te poți analiza, învăța și dezvolta pentru ca în viața reală să oferi o variantă mult mai bună a ta. 

 

Iată doar câteva idei pe care le poți învăța dintr-un simplu joc de Monopoly. Combini afaceri imobiliare, investiții, comunicare și distracție. 

Tu ce alte aspecte pozitive simți că ai putea învăța sau poate chiar ai prins deja, după ce ai participat la o partidă de Monopoly? 

Sună-ți prietenii și rudele și acum e momentul să învățați afaceri…pardon să jucați Monopoly!