Piața imobiliară internațională poate fi una profitabilă și pentru români. Între timp, oportunitățile din Emiratele Arabe Unite, în special Dubai, sunt în continuă dezvoltare. Așadar se naște polemica: Europa vs Dubai- unde este mai bine să investești? 

 

Dubai este în continuă creștere 

Această declarație este una care poate face referire la absolut toate domeniile posibile. Fie că vorbim de comerț, turism, distracție și altele. 

Românii adoră Dubaiul. Însă nu este vorba doar de români. Dacă este să ne gândim strict la oportunitățile de investiție imobiliară, Dubaiul cu siguranță este de viitor. 

O bună sursă de venit dintr-o proprietate în Dubai este închirierea acesteia în regim hotelier. Turismul este foarte bine dezvoltat în zonă iar o proprietate poate fi închiriată și cu un preț de pornire de 100 euro/noapte pentru un studio. 

 

Europa rămâne mereu la mare căutare pentru investiții imobiliare

Evident, în ceea ce privește turismul, Europa rămâne în topul destinațiilor preferate. Țările principale pentru turism sunt Grecia, Italia, Franța, Spania, Anglia. 

Aici, dacă este să închiriezi o locuință în regim hotelier, prețul poate să difere. Spre deosebire de Dubai, totul este relativ în funcție de zonă, suprafață și dotări. 

În funcție de prețul de achiziție, este posibil ca o astfel de opțiune să nu fie cea mai bună pe termen lung. 

Diferența este că în țările dezvoltate sau în curs de dezvoltare din Europa, există o oportunitate foarte bună de a se închiria proprietățile pe termen lung. Studenți sau muncitori sunt mereu în căutare de cazare. 

 

Dubai este peste Europa la nivelul dotărilor apartamentelor 

Dacă este să discutăm de lux, Dubaiul clar este un punct de referință. Apartamentele construite acolo nu fac excepție de la regulă. 

Apartamentele propuse de PropertyLab prin colaboarea cu DAMAC Properties stabilesc un standard nou de lux. Toate vin dotate și utilate de ultimă generație și prezintă finisaje de calitate, cu design luxos dar păstrând o notă elegantă și neutră. 

Evident, și în Europa se pot găsi apartamente ultra finisate însă prețul lor automat crește semnificativ. Dacă este să discutăm despre apartamentele nou construite, în Europa se merge pe linia simplistă și economică în care principala piață este clasa de mijloc. Astfel în multe cazuri finisările sunt simple iar dotările sunt medii sau deloc, proprietarul urmând să suporte costurile ulterioare. 

 

PropertyLab propune spre vânzare apartamente în Dubai începând de la 100.000 euro

PropertyLab îți poate oferi apartamente în 50 de proiecte imobiliare din Dubai. Ai de ales înclusiv proprietăți de lux în proiecte precum Cavalli Tower. 

Cel mai accesibil proiect însă îți pune la dispoziție apartamente studio, dotate, utilate și cu design modern la prețuri începând de la 100.000 euro. 

 

În Europa, prețurile pot să difere mult în funcție de țară și zonă. Franța prezintă prețuri de la 4.400 de euro/mp, Italia- 2.200 euro/mp, Spania- 2.500 euro/mp iar Marea Britanie- 4.000 euro/mp. Aceste prețuri sunt pentru locuințele noi. 

 

Dezvoltatorii din Dubai oferă numeroase beneficii pentru proprietari

Dacă te gândești serios la achiziția unei proprietăți în Dubai, apartamentele promovate de PropertyLab pot fi achiziționate printr-un plan de plată pe mai mulți ani, cu un avans de 14%, direct de la dezvoltator. 

 

Un alt mare avantaj este că Emiratele Arabe Unite nu percep impozit pe locuință la proprietari. 

 

Vrei să achiziționezi un apartament prin credit bancar? Desigur că se poate. Cerințele sunt 50% avans pentru non rezidenți cu o dobândă de 3,8%. De asemenea, veniturile minime declarate trebuie să fie de minim 5000-6000 euro. 

 

Așadar, Europa vs Dubai- unde este mai bine să investești? Totul depinde de preferințele și ideile tale de viitor. 

Dacă dorești o investiție într-o zonă în continuă extindere, cu siguranță Dubaiul este o opțiune la care să te gândești serios. 

 

Dacă ești interesat să afli mai multe detalii despre proprietățile deja disponibile pentru achiziție, despre costuri și posibilitatea de sprijin financiar puteți apela cu încredere la consultantul imobiliar Almira Boboc la numărul de telefon  0357 789 941 sau e-mail almira.boboc@propertylab.ro.