Anul 2022 a readus un eveniment live axat pe imobiliare. PropertyLab a participat la Imobiliare.ro Hub Timișoara 2022, un eveniment bine organizat care a adunat la Timișoara peste 200 de participanți din întreaga țară. 

A avut loc un training de specialitate foarte util în domeniu, s-a discutat despre direcția strategică a Imobiliare.ro și s-au purtat discuții cu liderii locali din domeniul imobiliarelor.

S-a analizat situația actuală a pieței imobiliare, cu provocări și evoluții pentru zona de vest.

 

Folosind platforma Market 360- platforma de Business Intelligence a imobiliare.ro, s-a analizat piața imobiliară din România și s-au tras o serie de concluzii ulterioare. 

 

Cererea proprietăților de vânzare este în scădere.

Deși datele statistice indică acest fapt, nu se pune problema unei scăderi a pieței imobiliare. Acest aspect este dat de echilibrarea pieței prin scăderea ofertei și creșterea prețurilor.

 

Prețurile proprietăților nu se vor modifica în perioada următoare.

Luând în considerare și contextul actual, se preconizează că prețurile nu se vor modifica în perioada imediat următoare. Ce va genera acest aspect este o scădere a numărului de tranzacții. 

 

Pentru proiectele rezidențiale noi, prețurile pot continua să crească.

Ținând cont că materialele de construcție au crescut la preț și continuă acest trend, precum și costurile generale de execuție, este foarte posibil ca și prețul final al proprietăților să crească mai departe, mai ales dacă discutăm de proiecte care nici nu au fost începute încă.

 

Un alt punct cheie al evenimentului de la Timișoara a fost trainingul moderat de Răzvan Ionescu.

Tema discuției a fost ”Piața imobiliară în vremuri incerte?”. În cadrul acestei dezbateri, au răspuns la întrebări invitații speciali ai evenimentului: Didier Balcaen CEO și CO-Fondator Speedwell, Marius Șchiopotă co-fondator și Managing Partner Hitch&Mosher, Toni Ehling din partea dezvoltatorului Wallberg, Eugen Encuțescu- Eugen Estate și Cătălin Priscorniță fondatorul și CEO Blitz.

S-a discutat foarte mult pe aspectul de adaptare la situația actuală a pieței imobiliare. Acest domeniu este mereu în continuă schimbare, Pentru agenții imobiliari este necesar să privească realist condițiile actuale din piață și să se concentreze pe soluțiile practice. 

În momente mai puțin favorabile, cel mai important este concentrarea pe o mai bună colaborare cu clienții și soluționarea nevoilor acestora.

 

PropertyLab a participat la Imobiliare.ro Hub Timișoara 2022 cu o echipă numeroasă

PropertyLab a fost în centrul atenției în cadrul evenimentului, fiind o echipă numeroasă și unită care a atras privirile tuturor. Informațiile prețioase acumulate în cadrul evenimentului vor fi de folos în munca noastră pe mai departe.

La PropertyLab ne propunem să rămânem în continuare alături de clienții noștri. Vom intensifica parteneriatul nostru pentru o rată de succes cât mai bună.