Împrumut bancar cu venituri din străinătate? Cum obții în 2022 un credit în România dacă ai venituri din străinătate.

Îți dorești un împrumut bancar deși ai venituri din străinătate?

Într-adevăr, procesul de obținere a creditului nu este la fel de ușor că atunci când veniturile tale provin din România, dar nu este imposibil. Dacă ai contract de muncă, poți obține aceleași sume precum românii din România. Citește mai departe ca să afli mai multe.

Tot mai mulți români lucrează de afară sau percep salarii în euro de la companiile la care muncesc. Unii se întreabă cum ar putea obține un credit în România, deși au venituri din străinătate. Răspunsul este simplu: procesul este unul diferit spre deosebire de situația românilor care obțin veniturile în țară. Însă acest lucru nu afectează negativ sau întârzie primirea împrumutului.

Poți aplica pentru un Credit Prima Casă, Credit de Nevoi Personale sau pentru un Credit Ipotecar precum românii care își primesc salariul în lei. Va trebui însă, să îndeplinești condiții suplimentare și să prezinți documente care demonstrează obținerea veniturilor.

 

Condițiile pentru obținerea unui împrumut pentru românii cu venituri din străinătate

Dacă venitul tău provine din salarii, va fi necesar să prezinți instituției bancare sau nebancare alese următoarele acte:

 • traducerea și legalizarea contractului de muncă în limba română;
 • dovada permisului de muncă sau a celui de ședere;
 • dovada că lucrezi în afară de minim 1 an;
 • să ai un istoric bun de plată;
 • să garantezi împrumutul cu ipoteca imobiliară;
 • în unele situații, va fi necesar să ai și un codebitor care să aibă un salariu obținut pe teritoriul României;
 • o declarație pe proprie răspundere cu adresa de corespondență la care poți fi contactat în România sau în țara în care sunt obținute veniturile;
 • copia pașaportului sau a actului de identitate;
 • în funcție de bancă, mai pot fi necesare și alte documente.

Dacă în schimb, venitul tău vine din alte surse, respectiv din activități independente, va trebui să prezinți un contract de desfășurare a acestor activități. au un act legal care dovedește activitatea independentă, un certificat de înmatriculare, o declarație unică privind contribuțiile sociale și impozitul pe venit, certificatul de înregistrare fiscală și registrul de încasări și plăți, acolo unde este cazul.

În trecut era mai dificilă obținerea unui împrumut în România dacă aveai venituri din străinătate. Însă, în prezent, grație tehnologiei, verificările sunt făcute imediat, astfel încât să primești cât se poate de repede un împrumut urgent.

 

Pașii pentru accesarea unui credit pentru cei cu venituri din străinătate:

 1. Primul pas este să-ți alegi banca potrivită;
 2. Al doilea este acela de a intra în legătură cu un reprezentat al băncii și să iți notezi toate documentele necesare în vederea obținerii împrumutului;
 3. Apoi depui documentele necesare la o sucursală a băncii din apropierea domiciliului tău;
 4. Apoi va trebui să aștepți obținerea pre-aprobării;
 5. Dacă ai aplicat pentru un credit imobiliar, banca va analiza din punct de vedere juridic, cu ajutorul unui evaluator specializat, documentele care atestă condiția imobilului pe care vrei să-l cumperi.
 6. Dacă totul decurge bine, vei obține aprobarea finală pentru creditul dorit;
 7. Te prezinți să semnezi contractul pentru colaborarea dintre tine și instituția bancară;
 8. Iar în final, obții suma de care aveai nevoie direct în cont.

 

Așadar, dacă locuiești în străinătate și ai încercat să te împrumuți de la băncile locale dar tentativa nu a avut succes…  Nu uita că în România poți obține un împrumut pentru nevoile tale, în același fel precum românii care lucrează în țară. În general, împrumutul pentru un credit de nevoi speciale poate atinge suma de 100.000 euro. În timp ce pentru un credit ipotecar poți obține sume de până la 300.000 euro.