Pentru că ne dorim sincer să îți fim de folos prin articolele și suportul nostru, ne-am hotărât să scriem o serie de articole despre cum să-ți vinzi proprietatea singur. 

Prima parte a seriei se va axa pe cum să-ți pregătești proprietatea pentru vânzare. Ce pași e indicat să urmezi și ce anume ai de făcut pentru ca proprietatea ta să fie vândută în cel mai scurt timp. 

 

Curățenie generală

Primul pas este clar o curățenie generală a proprietății. Dacă vrei ca proprietatea ta să inspire ceva către un cumpărător, nu ai cum să lași dezordine să se vadă în pozele pe care le vei posta în anunțul de vânzare. 

 

Fă ordine și creează o atmosferă

 

După curățenie e cazul să te apuci și de ordine. Adică să renunți la obiectele personale, poze, bibelouri care sar prea mult în evidență, obiecte de hobby sau sport lăsate în cale și orice altceva care ar putea strica aspectul general al locuinței. Gândește-te că vrei să dai o senzație de cămin, de viitoare locuință pentru potențialii cumpărători. 

 

Angajează un fotograf profesionist

Dacă vrei ca proprietatea ta să iasă în evidență și să fie pusă în valoare, ai nevoie de poze de calitate. Pentru asta va trebui să angajezi un fotograf profesionist. Acesta va știi cum să scoată tot ce e mai bun de văzut în acele poze. Unghiurile surprinse în așa fel încât să se vadă toate atuurile și lumina să fie optimă. 

O altă opțiune ar fi să faci tu pozele cu un telefon. Cu siguranță ai văzut astfel de anunțuri și ce impresie ți-a lăsat față de anunțuri cu poze realizate de un fotograf profesionist. Și da, oamenii chiar fac diferența și sună acolo unde văd că proprietarii au făcut un efort și au respect pentru proprietatea pe care o vând. 

 

Postează anunțul pe cel puțin 18 site-uri de vânzări

 

Nimic mai simplu. Acum că ai pozele de calitate va trebui doar să realizezi un text potrivit care să pună în valoare atât proprietatea dar și să genereze senzația potrivită în așa fel încât să ducă la acțiune. Adică la un apel telefonic și o vizionare. 

Sunt peste 18 site-uri de anunțuri în România, unele generale altele strict pentru imobiliare. Toate au importanță pentru că pot crește șansele tale de vânzare. 

Va trebui să îți faci conturi și să postezi individual fiecare anunț. Pe lângă asta, va trebui în mod constant să reactualizezi anunțul deoarece acesta va ”cădea” pe paginile 2-3 după un timp.

 

Distribuie anunțurile în social media

Nu tot timpul este suficient doar să postezi anunțul pe site-uri și să aștepți. Va trebui să mai și distribui anunțurile pe social media precum Facebook sau chiar Instagram. 

Există posibilitatea să găsești clientul potrivit chiar de acolo. 

Așadar, acesta este primul articol, prima parte despre cum să-ți vinzi proprietatea singur. Este doar începutul. Sunt doar primii pași de urmat. 

Poate părea simplu. Când ai și un job și viață personală de care trebuie să ai grijă lucrurile pot deveni dificile. Chiar și primii pași îți pot lua timp prețios de care nu tot timpul dispui. 

De aceea este mult mai simplu să apelezi la serviciile unei agenții imobiliare precum PropertyLab unde ai avea toate aceste servicii de promovare precum poze realizate de fotograf profesionist și postarea anunțurilor în peste 18 site-uri și, incluse în colaborare.