Intr-o clima economica sumbra in care preturile locuintelor din Romania au crescut cu aproape 40% fata de anul 2015, investitiile imobiliare totusi nu au stagnat, ci au depasit 560 de milioane de euro in primele luni ale anului. Mai jos vedem principalele actualitati din universul jucatorilor imobiliari din Romania.

One United Properties

One United Properties, principalul investitor si dezvoltator imobiliar de proiecte rezidentiale si de birouri din Romania, a achizitionat recent un teren in sectorul 1 al Capitalei, pe Bulevardul Poligrafiei nr. 50 si 52-54. Terenul are o suprafata de 36.869 mp si este destinat noului ansamblu rezidential numit One Herastrau City.

Valoarea tranzactiei se ridica la aproape 60 de milioane de euro si presupune un amplu proiect de regenerare urbana unde 19 cladiri vechi urmeaza sa fie demolate. Proiectul doreste aducerea la viata a unei zone din Bucuresti care pentru mult timp a fost lasata in paragina.

Nordis Group

Pe 15 iulie, Dezvoltatorul Nordis Group a inceput livrarea primelor unitati din ansamblul Nordis Mamaia, si estimeaza predarea, pana la inceputul anului 2023, a aproape 1000 de unitati din etapa 1. De asemenea, investitorii Nordis vor deveni proprietarii investiei lor si vor primi toate beneficiile promise. Nordis Group va achita un venit lunar tuturor celor care au investit fonduri intr-o camera sau intr-un apartament de hotel.

Nordis Hotel Mamaia, cel mai mare hotel de leisure din Europa, este format din cladiri rezidentiale cu un design elegant, materiale de calitate si servicii premium. O premiera pentru Romania reprezinta faptul ca, de acum, cumparatorii pot opta pentru cumpararea apartamentelor de vacanta chiar si din cladiri hoteliere. Achizitia unei camere de hotel ofera mai multe avantaje financiare datorita usurintei cu care acestea se pot folosi spre inchiriere.

Grupul Iulius

Grupul Iulius, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori din judetul Iasi si nu numai, a lansat de curand un nou concept de retail, o data cu deschiderea proiectului Family Market Miroslava – “o platformă de susţinere şi promovare a antreprenorilor şi producătorilor locali” – Radu Pârlea, managerul Family Market.

Dezvoltatorul Iulius nu se opreste aici, iar in urmatoarele luni urmeaza sa deschida un nou Family Market si la Bucium. Ambele proiecte, cel din Miroslava si cel din Bucium, totalizeaza o investitie de peste 23 milioane de euro.

Recent, Grupul Iulius a anuntat ca vrea sa intre pentru prima oara si pe piata proiectelor rezidentiale, mai exact in zona Palas Campus din Iasi. „Este un început pentru noi, dar acum piata permite dezvoltarea unor proiecte de inalta calitate”, a declarat pentru zf.ro Raluca Munteanu, directorul de dezvoltare al Grupului Iulius.

Alesonor

Dezvoltatorul imobiliar Alesonor tocmai ce a primit o finantare de 21 milioane euro de la Banca Transilvania pentru a investi in dezvoltarea primei etape a proiectului Amber Forest – concept care are un cost total de constructie de aproape 57,5 milioane de euro.

„Locuințele Amber Forest sunt primele locuinte din Romania care respecta standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeana incepand cu 2021. Fiind cladiri eficiente energetic, si in acelasi timp constructii de calitate, durabile, care integreaza tehnologii de ultima generatie si smart home, locuintele Amber Forest sunt o investitie sigura, reconfirmata de obtinerea de la Banca Transilvania a capitalului pentru dezvoltarea primelor vile si apartamente verzi, eficiente energetic.”, a declarat pentru wall-street.ro Alex Skouras, Managing Partner al Alesonor.

PRD Capital

Incheiem seria de update-uri cu dezvoltatorul imobiliar PRD Capital, care continua lucrarile la Poem Residence Pallady (in partea de est a Capitalei), un ansamblu rezidential in valoare de 3 milioane de euro ce cuprinde 34 de apartamente, cu un regim de inaltime D + P + 3E + 4R. 35% din totalul apartamentelor sunt deja vandute, iar pretul mediu per metru patrat util este de 1200 euro + TVA.