Amenajează-ți terasa cu gust, astfel încât tu să te bucuri în fiecare seara de ea:

Gata, ne putem bucura de zilele mai lungi și mai călduroase. Vara este doar la un pas. Ce înseamnă aceasta? O stare de bine continuă, ieșiri mai dese și seri mai lungi alături de familie sau prieteni. Și dacă se poate, vrem să stăm cât mai mult afară, să ne bucurăm de aerul curat și de vremea frumoasă.  Iar asta se poate, chiar în confortul casei noastre…pe balconul sau terasa apartamentului.
Dacă am terminat de amenajat locuința, trebuie avut în vizor și balconul sau terasa. Asta pentru că oricând poate deveni o oază de relaxare în fiecare zi după muncă sau în diminețile cu miros de cafea din weekend sau un loc de întâlnire perfect cu prietenii.

1. Folosește cât mai puțină mobilă

Un balcon nu are nevoie de prea multă mobilă. Optează pentru 2 scaune sau fotolii confortabile și o măsuță mică de cafea. Dacă balconul este închis, poți să îl transformi într-un spațiu de lucru și să alegi un birou mic și un scaun.

2. Folosește-te de inalțime

Ca să economisești spațiu, profită și decorează pereții balconului. Folosește-i ca suport vertical pentru flori și pune rafturi pentru ghivecele cu plante. Nu uita să pui măcar o aplică de perete, pentru a te bucura de acest spațiu chiar și după lăsatul serii.

3. Iluminarea spațiului

Avem o secțiune specială pentru iluminat în exterior, de la aplice de perete la lămpi suspendate sau palfoniere. Alege ce ți se potrivește cel mai bine în funcție de spațiul terasei sau al balconului. Nu te rezuma la o singură sursă de lumină, poți opta pentru șiruri de leduri, care arată foarte bine și poți obține un efect interesant și de luminare în tot balconul.
O altă idee interesantă este sa amplasezi lămpi solare, mai ales dacă ai un balcon deschis și in care bate soarele cea mai mare parte a zilei.

4. Decorează-l cu plante și flori

Dă viață balconului sau terasei tale! Folosește-te de plante verzi și colorate pentru a-l transforma într-un spațiu plin de viață și relaxant.
Am menționat mai sus despre rafturi, însă poți opta și pentru ghivece din beton așezate pe podea direct sau pentru un suport de ghivece de perete sau chiar un suport din rafturi de podea.

5. Fii creativ cu decorațiunile

Nu trebuie să investești prea mulți bani în decorarea balconului. Poți să-ti creezi confort prin pernele decorative colorate, așezate strategic pe scaunele de exterior. Pereții poți să îi decorezi cu tablouri colorate sau rafturi luminoase sau chiar litere volumetrice luminoase. Te poți bucura de terasa apartamentului tău și fiecare seară poate fi specială. Aici este locul în care îți vei bea cafeaua, vei citi o carte bună, vei sta de vorbă cu prietenii sau poate doar cu partenerul, este locul perfect pentru o seară liniștită și chiar romantică petrecută în doi. Este locul cel mai la îndemână pentru a-ți crea o vară plină de momente frumoase, relaxante și cu voie bună.