Cuvintele de bază pentru descrierea unui dormitor sunt: funcțional, prospețime și modern.  Însă trebuie să pleci de la un mic detaliu: dormitorul matrimonial trebuie să îți ofere confort fizic și vizual.

Să obții un decor elegant pentru dormitor poate fi dificil însă, există metode simple prin care poți obține atmosfera la care ai visat.

Designerii de interior au împartășit o serie de secrete prin care oricine își poate amenaja dormitorul într-un stil elegant, fără mari cheltuieli. Trebuie doar  să ții cont de câteva mici sfaturi.

Importanța culorilor

Ce culoare să alegi pentru dormitor, mai ales când toate celelalte elemente de decor și piese de mobilier depind de de acest fapt?

Pentru dormitorul matrimonial  este recomandată folosirea culorilor calde, luminoase, echilibrate cromatic. Nu aglomera dormitorul cu mobilier mult sau cu decorațiuni prea multe și evită culori puternice! O altă idee bună este să dai culoare doar unui perete! Un perete accent va fi un element care va transforma decorul, influențând atmosfera dormitorului.

Lumina și spațiul

Lumina este un factor foarte important. În camerele cu lumina naturală puțină sunt indicate plasarea mai multor corpuri de iluminat.

Încearcă să creezi ideea de spațiu, chiar dacă dormitorul tău nu este foarte mare. Folosește-te de oglinzi mari amplasate pe ușa dulapului sau optează pentru un mobilier deschis la culoare.

Înlocuiește noptierele cu niște rafturi puse pe peretele cu patul, astfel încât să mai economisești din spațiu, iar peretele să nu pară gol.

Dormitorul modern

Dormitoarele moderne mizează pe conceptul “less is more”. Optează pentru un decor minimalist. Acest stil este caracterizat prin suprafețe drepte, forme geometrice, îndulcite cu textile precum lenjerii, perdele largi sau perne decorative.

Pernele, mici ambasadoare ale confortului

Dacă te-ai hotărât să adaugi pernele în decorarea casei tale, află că te vei bucura de un dublu beneficiu. Pernele adaugă un plus de eleganță. Mai mult, sunt foarte confortabile! Pernele supradimensionate, umplute cu materiale pufoase creează un aspect elegant.

Foloseşte draperii blackout

Lumina care pătrunde în dormitor pe timpul nopţii sau spre dimineață, îţi poate întârzia în fiecare noapte ciclul de somn. Atunci când îţi amenajezi dormitorul, nu uita să-ţi instalezi draperii, storuri sau jaluzele care pot bloca lumina din exterior. Vei putea în acest fel să te odihneşti foarte bine şi în timpul zilei.

Dacă sunteți în căutarea unei locuințe, ne puteți găsi aici: https://www.facebook.com/pg/imobiliarearad/posts/?ref=page_internal