Poate sună ciudat acest titlu însă din experiența noastră ca agenți imobiliari, am văzut multe situații în care exact asta s-a întâmplat. În acest articol vom dezbate ce e de făcut pentru a nu lăsa vecinii să-ți stabilească prețul proprietății. 

La ce ne referim mai exact? La acele situații în care ești pregătit de vânzare dar în loc să ne soliciți ajutor pentru a identifica și stabili prețul corect, vorbești cu toți vecinii care fie au proprietăți la vânzare sau au vândut în zona, fie doar sunt ”experți” care cunosc ei mai bine. Astfel ajungi să stabilești un preț de vânzare derizoriu care cu siguranță îți va dăuna pe termen lung. 

Vecinul de la care iei sfaturi imobiliare cel mai probabil nu este un expert

 

Evident, sărind peste excepții, cel mai probabil vecinul care îți dă sfaturi nu are nicio legătura cu domeniul imobiliar. În cel mai bun caz este doar un pasionat de ”informații” sau îi place să studieze site-urile de anunțuri la plictiseală. 

Așadar de ce te-ai duce pentru informații și sfaturi la o persoană neavizată când poți contacta ușor un agent imobiliar PropertyLab?

 

Vecinul vinde și el locuința cu un super preț

 

Înainte să te iei după el ca referință, întreabă-l dacă a consultat un profesionist înainte sau de unde a stabilit el suma respectivă. Dacă și el s-a luat tot după vecini, e clar de unde pornește situația. 

Pe urmă, doar pentru că el a stabilit acel preț, nu înseamnă că va și vinde locuința. Fiecare este liberă să aibă pretenții însă piața va decide în cele din urmă. Dacă prețul nu este unul bun iar tu îl urmezi, riști să ai aceleași probleme ca și vecinul. 

 

S-a vândut deja o locuință în zona iar tu vrei să urmezi exemplul de preț

 

Chiar și în situația în care s-a vândut în zonă deja o locuință, acel preț nu înseamnă că este și prețul proprietății tale. Asta poate însemna că proprietatea ta este mai valoroasă sau nu. 

Gândește-te ce detalii cunoști despre proprietatea vândută? Știi dotările, suprafața, cum a fost utilat, decorat?

Sunt multe chestiuni care pot însemna o diferență de preț chiar și între proprietăți vecine. 

 

Nu te lua după zvonuri și doar anunțurile din piață

Un ultim sfat este să nu te iei după zvonuri de genul ”piața cade” sau ”prețul la proprietăți a crescut”. Aici este cel mai important să discuți cu un agent imobiliar PropertyLab, el îți poate spune clar ce se întâmplă. 

Anunțurile pe care le găsești online multe sunt puse tot făcând greșeala de a merge după vecinul sau zvonuri. Așadar nici ele nu sunt 100% de urmat, deși pot fi un indice decent. Totuși recomandarea rămâne să întrebați agentul PropertyLab pentru că noi avem experiență nu doar în vânzarea unei locuinței, ci în sute de locuințe în toate zonele orașului. 

 

Așadar, nu lăsa vecinii să-ți stabilească prețul proprietății. Când ești pregătit de vânzare, contactează un agent imobiliar PropertyLab pentru o analiză comparativă de preț. Ne poți găsi la numărul de telefon +40374 484 484 sau e-mail suport@propertylab.ro.