Ești pregătit să achiziționezi o proprietate? Ți-ai pregătit bugetul? Ai și viziunea despre cum vrei să arate și ce anume cauți? Perfect! Probabil o proprietate neamenajată nu ți-a trecut prin minte. În acest articol îți vom explica de ce să nu fugi de proprietățile care necesită renovare majoră. 

 

Fii deschis la orice variantă de proprietate

 

Da, știm deja ai văzut poze pe internet sau ți-ai setat o imagine exactă a ceea ce-ți dorești. Ce te faci însă când în piața imobiliară nu găsești ceva perfect cum ți-ai dorit? Exact, achiziția o faci din ce găsești disponibil, raportat și la bugetul tău. 

Păstrează o atitudine deschisă atunci când ai plecat la ”cumpărături” pentru o locuință nouă. 

 

Poți amenaja locuința în totalitate după gustul tău

Acum că am stabilit că trebuie să ai o minte deschisă la orice posibilitate, hai să ne referim și la proprietăți goale, care necesită renovare totală. 

Gândește-te că în mare parte la toate proprietățile va trebui să modifici una alta. Avantajul unei proprietăți la care scoți tot sau care este chiar golită de orice amenajare este că o poți face de la zero cum îți dorești tu. Materiale, culori, mobilă, totul va fi de la bun început făcut de tine și știi sigur că vei fi mulțumit de rezultat. 

 

Materialele folosite știi că vor fi de calitate 

 

Aici totul depinde de tine. Nu vei fi surprins să găsești materiale de proastă calitate sau ascunzișuri pentru că tu ai ales ce să utilizezi. Tu alegi unde să pui accentul mai mult pe calitate și unde poți să treci cu vederea. 

 

Timpul în care te vei muta este mult mai scurt

Imaginează-ți să achiziționezi o locuință în care înainte trebuie să demolezi, să cureți, să verifici și abia după să începi efectiv să renovezi. E clar că necesită foarte mult timp. 

Avantajul unei locuințe pregătite de renovare de la zero este că treci peste primele etape și mergi direct la amenajare. Vei fi pregătit să te muți cât ai zice pește. 

 

Prețul este mult mai bun 

 

În cazul unor proprietăți care necesită renovare majoră ai șanse mari să dai peste un chilipir. Proprietarii știu că este un dezavantaj faptul că nu este renovată așadar tu ai șansa să negociezi la preț și să achiziționezi o locuință foarte bună la un preț mult sub așteptările tale. Chiar și după ce adaugi costurile renovării tot vei ieși în câștig pentru că hei, stai în casa visurilor tale. 

 

Ce zici? Te-am făcut să te gândești puțin la o variantă în plus de locuință? Acum că ești pregătit să ai locuința visurilor tale e momentul să nu fugi de proprietăți care necesită renovare majoră. 

Ai atât de multe avantaje încât este o opțiune pe care chiar merită să o iei în considerare. 

 

Ca un sfat, imaginează-ți designul proprietății în sine

 

Dacă ai fost la o proprietate care necesită renovare dar nu vizualizezi cum ai putea să o renovezi, fă puțină cercetare. Caută poze pe internet cu proprietăți asemănătoare, gândește-te concret cum și ce ai putea face cu fiecare colț al locuinței și ai să vezi că îți vin idei și totul pare mult mai simplu.

Dacă tot nu reușești să ai o viziune bună poți apela la un designer de interior pentru a-ți face un plan concret și costuri aferente. 

 

De asemenea, un agent imobiliar profesionist, așa cum găsești la PropertyLab, te poate ajuta cu sfaturi și idei. În experiența noastră am văzut multe proprietăți și înainte și după renovare și îți putem spune că e uimitor ce poți reuși cu un buget decent. Nu ezita să ne contactezi pentru vizionarea unor proprietăți cât și pentru sfaturi de design.