Instalațiile termice pot deveni adesea o adevărată pacoste atunci când vă așteptați mai puțin! Însă, cu nouă tehnologie de încălzire termică în pardoseală grijile privind amplasarea mobilei, care poate fi influențată de poziția radiatoarelor, convectoarelor sau a faptului ca întotdeauna este mai cald în preajmă radiatoarelor și mai rece pe măsura ce ne îndepărtăm de ele, sunt îndepărtate iar problemele vor fi inexistente. Este vorba despre încălzirea prin pardoseala, o metodă eficientă care beneficiază de mare popularitate în ultimul timp, în special în locuințele noi proiectate să aibă un consum mult mai redus de energie. Specialiștii spun că acest sistem de încălzire prin pardoseală economisește în fiecare iarnă între 20 și 40%, în funcție de eficacitatea izolației imobilului în care se pune instalația.

 

Cum funcționează un sistem de încălzire în pardoseală 

Încălzirea prin pardoseală reprezintă un sistem format din conducte cu apa caldă sau cabluri electrice montat la nivelului podelei, deasupra sapei, fiind apoi acoperit cu pardoseala. Un sistem de încălzire în pardoseală poate înlocui caloriferele și, în plus, asigura încălzirea uniformă a locuinței. Căldura se propagă astfel de jos în sus, prin radiere, în timp ce caloriferele produc căldură prin convecție. Ca sa acopere cat mai mult din suprafața unei camere, trebuie trasate conducte sau cabluri electrice sub forma de covor încălzitor. Acest ansamblu este conectat apoi la o centrala termică.

Un sistem complet de încălzire în pardoseala este format din circuitul de încălzire (pe apa sau electric), centrala termica (pe gaz, lemne sau electrică) și kitul de încălzire în pardoseală. 

 

Avantajele unui sistem de încălzire prin pardoseală 

Ușurință și rapiditate la instalare. Datorită modalității tehnice de concepere a sistemului de încălzire prin pardoseală.

Fiabilitate și rezistență a instalației. Nu necesită intervenții de întreținere ieșite din comun.

Economisirea energiei datorită utilizării unor componente atent selecționate, de înaltă eficiență, care sunt amortizate pe durata de viață a instalației.

Mai mult spațiu datorită modalității tehnice de concepere a sistemului de încălzire prin pardoseală.

Confort și bunăstare. Îmbunătățește calitatea vieții prin utilizarea sistemului prin radiație,  prin intermediul căruia aerul cald sau rece este distribuit în mod uniform în mediul ambiant.

Ceea ce trebuie sa știți este faptul că încălzirea prin pardoseală este o metodă rapidă și eficientă de încălzire a ambiantei. Avantajele de care veți dispune vor depăși valoarea costurilor pentru acest tip de instalație termica. Prețul încălzirii în pardoseala, deși este puțin mai ridicat, el se va amortiza foarte rapid, deoarece orice alege o astfel de instalație termică va avea avantaje precum : consum mai mic pentru producerea energiei termice, încălzire constanta de jos în sus, menținerea pe durata îndelungată a temperaturii constante, posibilitatea realizării unui sistem automatizat eficient pentru controlul temperaturii. 

Transforma-ți și tu pardoseala într-un calorifer uriaș și bucura-te de confort maxim cu un consum mai mic.