Ești pregătit să achiziționezi un apartament? Ai văzut multe anunțuri dar și multe zvonuri din piața imobiliară. Unul dintre cele mai întâlnite zvonuri, este să te ferești de parter și ultimul etaj. Dar te-ai gândit vreodată serios, totuși, de ce să cumperi un apartament la ultimul etaj?
În acest articol îți vom prezenta câteva idei din care să-ți dai seama de ce totuși un avantaj o astfel de proprietate. 

 

Poți beneficia de o panoramă superbă asupra zonei sau orașului

În funcție de zona în care se află apartamentul, fiind la un etaj superior (minim 4, evident), este clar că vei avea parte de o vedere frumoasă. 

Dacă apreciezi și o vedere plăcută, atunci un apartament la ultimul etaj poate fi potrivit pentru tine. 

Dacă te gândești că poți găsi un apartament chiar și lângă un parc, așa cum am scris în articolul ”De ce să cumperi un apartament lângă un parc”, sigur vei aprecia decizia luată.

 

Nu ai dezavantaje dacă ai dotările necesare

Da, știm, când te gândești la ultimul etaj te gândești la toate dezavantajele posibile.
Pe de altă parte, gândește-te că totuși sunt oameni care locuiesc de ani de zile la ultimul etaj, deci cât de rău poate fi?
Îți explicăm noi: dacă ai anumite dotări, nu ai de ce să îți faci griji. La ce ne referim aici? În primul rând acoperișul. Discută cu proprietarul, administratorul blocului, vecinii sau chiar verifică împreună cu un constructor starea acoperisului. Dacă este izolat și mai ales lucrarea beneficiază de garanție pe termen lung, primul pas este deja rezolvat. Ești în siguranță. 

Un alt punct de care lumea se teme este căldura generată de soarele care luminează pe parcursul întregii zile. Această ”problemă” se rezolvă și ea ușor cu un aparat de aer condiționat în imobil și rolete la geamuri. Majoritatea proprietarilor de apartamente situate la ultimul etaj deja au aceste dotări.
Așadar, prin câteva dotări chiar simple care nici nu costă foarte mult sau care există deja în apartament, ai rezolvat toate ”problemele” de care te-ai temut atât de mult. 

 

Prețul este unul mult mai bun față de alte apartamente

 

Cu siguranță cel mai mare avantaj, prețul! Zvonurile și informațiile false existente în piață, fac ca apartamentele situate la ultimul etaj să aibă un preț mai mic. Comparând cu cele situate la un etaj intermediar cu aceleași standarde, se pot observa diferențe de preț care vin în avantajul cumpărătorului. 

Totul vine în avantajul tău ca și cumpărător. Dacă apartamentul nu este suficient de dotat poate fi un punct în plus de negociere pentru tine. 

Poți să ai parte de un apartament frumos, spațios, în zone foarte bune la un preț foarte bun. De ce ai vrea să ratezi o astfel de șansă?

 

Din experiența noastră ca și consultanți imobiliari, cei care au ascultat sfatul nostru au fost mulțumiți de decizia luată. Sperăm că am explicat suficient de bine de ce să cumperi un apartament la utlimul etaj. 

 

Pune în balanță avantajele și dezavantajele (dacă sunt) dar fă-o având informațiile corecte!

 

Dacă dorești să faci alegerea cea mai bună care să se încadreze și în dorințele tale și în bugetul tău, apelează la un agent PropertyLab. Experiența noastră te poate ajuta. Având chiar și consultant financiar în echipă, te putem sprijini și cu finanțare. Avem numeroase proprietăți în portofoliu, printre care apartamente la ultimul etaj de care poți să te bucuri. Nu ezita să ne contactezi la numărul de telefon +4 0374 484 484 sau e-mail  suport@propertylab.ro.