Ai o proprietate și te-ai gândit să o vinzi. Perfect! Ți-ai făcut tu socotelile și ai ajuns în punctul în care te gândești ce preț să stabilești. Ai luat în considerare suprafața, zona (cum te-am învățat în articolul Cum influențează zona, prețul proprietății ), dotările și… te-ai gândit să pui și mobila ca avantaj că deh, doar și ea are valoare, nu? Ei bine, da și nu! Află mai jos de ce în multe cazuri, mobila nu este un avantaj la vânzare.

 

Calitatea mobilierului contează foarte mult

Hai să începem cu începutul. Da, ai o mobilă în locuință dar tu la ce valoare anume te-ai gândit că ajunge? E mobilă nouă? Bun! Care a fost prețul de achiziție? Păi crezi că dacă ai achiziționat o mobilă de duzină, standard, îi poți tu stabili un alt preț? 

Un mobilier standard, din materiale ieftine cam cât crezi că poate conta în plus la prețul de vânzare încât să-l consideri un avantaj? Îți spunem noi că ești mai aproape de zero decât de suma la care te gândești. Da, sunt viitori proprietari care vor aprecia faptul că nu trebuie să achiziționeze pe moment mobilier dar crede-ne că orice cumpărător preferă să tragă din prețul de achiziție decât să accepte un mobilier de 1000lei. 

Poate totuși ai un mobilier din lemn masiv sau de o calitate înaltă, aici să spunem că poate ai un avantaj în cel mai bun caz luând în considerare că poate fi valorificat după, dar vom ajunge la un alt punct care va conta pentru cumpărători: designul.

 

Designul mobilierului nu este pe gustul cumpărătorilor

Trecem peste ideea că ai mobilat locuința cu ce ai găsit mai ieftin doar să fie ceva mobilă prezentă. Ai un mobilier de calitate dar ce să vezi, atâția oameni- atâtea gusturi. Nu te baza pe faptul că mobila respectivă chiar are valoare pentru că nu oricine apreciază o operă de artă și nici nu poți forța nota. Gândește-te că vinzi o locuință, nu mobilier! 

 

Stiluri diferite pentru fiecare spațiu este un dezavantaj clar

Încă un aspect pentru care mobilierul tău poate fi un dezavantaj. Vine la pachet cu diferitele culori și aranjamente în toate camerele. Degeaba ai mobilier scump, de calitate dacă sufrageria îți este în stil clasic, bucătăria este într-un stil futurist, dormitorul este simplist, baia o combinație de spa cu stațiune de tratament comunistă. 

 

Mobilierul nu este făcut special pentru locuința pe care dorești să o vinzi

 

Pe aceeași linie cu ideea de mobilier vechi, degeaba ai achiziționat un mobilier standard și l-ai amplasat în spațiu doar pentru că a încăput acolo. Dacă vrei să aibă o valoare trebuie să o faci într-un stil complet. Mobilier la comandă pentru fiecare zonă iar culorile să se potrivească și cu pereții și designul întreg al locuinței.

 

Mobilierul are nevoie și de utilitate

Să zicem că ai urmat niște pași importanți dar ce să vezi, mobilierul tău nu oferă o utilitate pentru locuința în sine. De exemplu când vinzi un apartament cu 4 camere este clar că te adresezi unei familii. Fie că este la început de drum sau deja o familie numeroasă este evident că mobilierul va trebui să fie și practic. Spații de depozitare, confort dar în același timp să aibă și o notă de libertate, să fie aerisit, sunt aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. Nu este suficient să încarci toată locuința cu dulapuri și sertare dar nici un mobilier care să nu te ajute cu nimic când ai lucruri de depozitat. 

 

Suntem convinși că ți-am schimbat puțin perspectiva. Acum știi de ce în multe cazuri, mobila nu este un avantaj la vânzare. 

Știm că locuința ta are multe puncte forte pe care să te bazezi atunci când vei solicita un preț. Nu încerca să forțezi mâna cumpărătorilor cu mobilierul, s-ar putea să ți se întoarcă într-un mod nefericit și pierzi vânzarea. 

Un agent imobiliar îți poate spune rapid dacă are sens să te bazezi pe mobilierul din locuința ta atunci când vrei să-ți vinzi proprietatea. La PropertyLab avem o experință vastă și am văzut multe cazuri în care proprietatea era privită mai bine fiind nemobilată. 

Ne poți solicita o inspecție sunând la numărul +4 0374 484 484 sau prin e-mai suport@propertylab.ro. Te ajutăm și cu o analiză de preț din partea casei!