Putem spune că vara este oficial aici și cu ea au sosit și temperaturile ridicate. Dacă la plajă sau piscină ne putem răcori mult mai ușor, în apartament avem nevoie de altfel de soluții. În acest articol îți prezentăm câteva sfaturi despre cum să-ti răcorești apartamentul vara.

1.Izolarea exterioară 

Da, știm, la apartamente poate fi mai dificil. Nu procesul în sine ci faptul că apartamentul este totuși parte dintr-o clădire mult mai mare care trebuie incorporată în proiect. Există posibilități de a accesa fonduri pentru astfel de proiecte. Discută cu președintele asociației de proprietari și administratorul blocului. O altă opțiune ar fi să discuți cu ceilalți vecini și să porniți proiectul pe cont propriu.

Izolarea exterioară a pereților este un prim pas care va oferi o eficiență termică atât pe timp de vară cât și pe timp de iarnă. Partea bună este că blocurile noi vin direct izolate și nu mai e nevoie să intri în costuri și lucrări în plus.

2.Aer condiționat

Una dintre cele mai eficiente soluții pentru răcorirea apartamentului. Găsești numeroase opțiuni de la diferite companii. Astfel te poți încadra în buget cu cel puțin un aparat.

În funcție de suprafața totală a apartamentului și de forma acestuia, în multe situații este suficient unul care să răcorească un spațiu mult mai mare. Un aparat de 9000 BTU poate răci o suprafață de 9-14 mp, în funcție de producător.

Dacă nu dorești neaparat toată locuința să fie acoperită sau forma apartamentului nu permite o acoperire amplă de la un sigur aparat, poți opta pentru montarea acestuia în camerele principale. Dormitorul sau sufrageria sunt printre cele mai căutate camere.

Un minus este că, în cele mai multe cazuri, trebuie să achiți montarea separat iar după montaj mai ai de rezolvat micile probleme de tencuială și zugrăvit.

Și în acest caz, majoritatea apartamentele noi vin cu aparate de aer condiționat montate. În aceste situații, constructorul a ales punctul cel mai bun precum și aparatul optim.

3.Ventilator de cameră

O opțiune mai accesibilă este ventilatorul de cameră. Deși acesta nu emană aer rece direct poate oferi o notă de confort temporar atunci când este în funcțiune. Suprafața acoperita nu este una foarte mare și va fi nevoie să îl muți după tine, în locul și momentul când dorești puțină răcorire.

Există, totuși, în prezent diverse modele care oferă beneficii în plus. Există ventilatoare care emană și vapori de apă, oferind o senzație în plus de răcorire alături de aerul suflat.

4.Rulouri rolete exterioare

O opțiune clasică atât pentru apartamente cât și pentru case. Există posibilitatea de a alege rulouri exterioare din aluminiu sau PVC, în functie de preferințe sau buget.

Se realizează pe comandă, direct pe mărimea ferestrei. Avantajul lor este că oferă o umbrire foarte bună a apartamentului. Dacă apartamentul este situat în lumina soarelui în mare parte din zi, cu siguranță te vor ajuta. Conform unor producători, rulourile exterioare reduc și consumul de energie al aparatelor de aer condiționat. Și zgomotul exterior este diminuat odată montate și utilizate astfel de sisteme.

Montajul este rapid și sistemele sunt ușor de utilizat. Le  poți monta strict la ferestrele unde lumina este intens prezentă pe parcursul zilei.

Așadar, iată câteva opțiuni rapide și simple.

Acum știi cum să-ți răcorești apartamentul vara. Poți fi creativ pornind de la aceste sfaturi. În funcție de buget, cu siguranță vei găsi ceea ce îți dorești.

Dacă încă nu ai achiziționat un apartament și răcorirea era o problemă pentru tine, experiența noastră te poate ajuta. Având chiar și consultant financiar în echipă, te putem sprijini și cu finanțare. Avem numeroase proprietăți în portofoliu, care sunt dotate corespunzător. Nu ezita să ne contactezi la numărul de telefon +4 0374 484 484 sau e-mail suport@propertylab.ro.