Ai o locuință pe care ești pregătit să o vinzi? Poate deja ai pus un anunț în vânzare dar lumea nu este impresionată când vizionează proprietatea? Ai nevoie de câteva sfaturi despre cum să-ți pregătești proprietatea pentru vânzare.

În acest articol îți vom prezenta cele mai bune sfaturi pentru ca proprietatea ta să atragă atenția așa cum trebuie și tu să ai o vânzare cât mai bună și rapidă.

 

Ocupă-te de reparațiile de bază

Dacă vinzi o locuință mobilată și utilată sau chiar parțial mobilată, fă o listă și ia la rând tot ce trebuie rezolvat. 

Uși care au nevoie de puțină atenție, instalații electrice sau sanitare care au probleme, toate trebuie rezolvate. Sunt principalele chestiuni care costă pentru cumpărător și care reprezintă un minim de calitate atunci când vrei să vinzi. 

Nu fușări lucrările, realizează reparațiile pentru a fi chiar de calitate. 

De asemenea, toate aparatele electrice pe care le lași mai departe trebuie să fie funcționale. Verifică-le și asigură-te că nu ai probleme. 

 

Fă curățenie generală

Probabil nici nu ar trebui menționat dar totuși o facem. Din experiența noastră am întâlnit și situații mai puțin plăcute. 

Fă o curățenie generală serioasă în locuință. Indiferent că discutăm despre o proprietate în care locuiești în prezent sau una unde nu stă nimeni. Fie că discutăm de o proprietate mobilată, mobilată parțial sau goală de bunuri. 

Nu merge pe principiul de a ascunde mizeria sub preș sau ”hai că e bine și așa”. Ba mai mult, nu merge pe ideea că cine dorește proprietatea nu se uită la condițiile actuale. Ba da, se uită, iar dacă în locuință este mizerie asta poate arăta indiferență iar potențialii cumpărători încep să-și pună întrebări despre ce altceva ai mai făcut indiferent prin locuință și ce surprize vor mai găsi. 

 

Fă ordine în locuință

Merge în același timp alături de curățenia generală dar nu e același lucru. Chiar dacă ai făcut curățenie și totul strălucește este posibil să ai o sumedenie de lucruri și lucrușoare peste tot. Dacă nu ai nevoie de cutii, plase, borcane sau mai știm noi ce pasiuni de colecționare inutilă ai avea, fă-le să dispară! Nu le arunca doar în dulapuri ca atunci când oamenii verifică să le cadă în cap totul. 

E momentul să faci ordine prin locuință pentru că urmează să o vinzi.

 

Creează o atmosferă generală

La ce ne referim aici? Să scoți, pe cât posibil, toate materialele personale din locuință de genu: poze cu familia, suveniruri, simboluri religioase, diplome sau certificate, chestiuni ce țin de pasiunile proprii sau hobbyuri.

Scopul tău la vânzare este să faci oamenii să vadă potențialul locuinței ca ei să se îndrăgostească de proprietate. Cu prea multe chestiuni personale de genul celor de mai sus, oamenii se pot simți stânjeniți că pășesc în locuința ta proprie iar stilul poate să nu fie pe gustul lor. Riști ca ei să nu își poată imagina propria lor viziune și să plece dezamăgiți.

Gândește-te să lași spațiile cât mai libere și aerisite. Numărul mare de clienți potențiali care îți pot trece pragul înseamnă tot atâtea idei și stiluri diferite.

 

Oferă senzația unui cămin

Când știi că ai o vizionare programată, pregătește-te și tu. Nu aștepta clienții prăjind pește și spălând vasele. Gândește-te să le oferi senzația că au pășit bucuroși în noua lor casă. Cum ar arăta asta?

Aer curat prin locuință. Aerisește bine înainte și dacă ai ocazia, parfumează discret cu o aromă plăcută. 

Pregătește o ”scenă” în fiecare cameră. În sufragerie o măsuță cu o carte și un ceainic poate arăta cât de plăcut este să-ți petreci timpul acolo. 

Imaginea trebuie să fie exact așa cum și-ar dori oricine să vină în noua lor casă.

Acestea sunt doar câteva sfaturi pe care să le urmezi pentru a știi cum să-ți pregătești proprietatea pentru vânzare. Cu siguranță dacă le urmezi vor face o diferență majoră.

La PropertyLab când preluăm o proprietate în portofoliu noi realizăm poze cu fotografi profesioniști pentru a pune în valoare cât mai bine proprietatea. Când stabilim sesiunea foto sfaturile de mai sus sunt literă de lege. Spațiul să fie cât mai gol și aerisit pentru ca pozele să pună în valoare proprietatea. Nu lăsa farfurii, oale, așternuturi, haine sau alte bunuri inutile aruncate prin locuință. 

Discută cu un agent imobiliar profesionist de la PropertyLab pentru a te ajuta cu sfaturi și idei. Avem o experiență vastă, am inspectat, vizionat și vândut numeroase proprietăți și știm foarte bine ce poate face diferența dintre o proprietate care nu se vinde și una care s-a vândut instant. 

Contactează-ne acum la numărul de telefon +40374 484 484 sau e-mail suport@propertylab.ro.