După ce ți-am arătat cum să îți amenajezi un home gym atunci când ai cel puțin 3-4 camere și poți utiliza o cameră întreagă, dorim să-ți oferim câteva sfaturi și atunci când spațiul este extrem de limitat. 

Un home gym poate fi amenajat și într-un spațiu redus

Cu puțină imaginație și accesoriile necesare, poți să ai parte de antrenamente utile și într-o garsoniera cu puțini metri pătrați utili. 

În acest articol îți vom oferi câteva sfaturi despre ce anume ai nevoie și cum să poziționezi totul pentru ca tu să te bucuri de un home gym chiar și într-o garsonieră. 

Când spațiul din locuință este limitat, ai nevoie de imaginație mai bună

De aparate, bare și greutăți e cam clar că nu vom discuta pentru că nu ai efectiv loc nici să le utilizezi darămite să le depozitezi. Dar cu puțină imaginație, vei utiliza tot ce ai în locuință pentru a te antrena iar accentul major va cădea pe accesorii. 

Hai să intrăm direct în subiect și să îți prezentăm câteva sugestii:

1. Suport pentru tracțiuni, montabil în cadrul ușii

Cu siguranță ai un cadru de ușă în toată locuința, acest tip de suport este reglabil și se poate monta la orice lățime necesară. Odată montat poate fi utilizat atât pentru mușchii spatelui cât și pentru biceps și poți face chiar abdomene. Odată ce ai terminat antrenamentul poți lăsa montat acest suport sau îl depozitezi cu ușurință într-o debara sau chiar sub pat. 

2. Saltea de yoga

Marea majoritate a exercițiilor le vei executa la sol, așadar vei avea nevoie de stabilitate. O saltea de yoga îți protejează și podeaua garsonierei tale și nu îți va ocupa mult spațiu. 

3. Aparat stepper

Este varianta mini a unui aparat mare pe care l-ai întâlni într-o sală. Cu acest aparat poți lucra mușchii picioarelor și va putea fi depozitat cu ușurință prin cameră. 

4. Benzi elastice 

Cea mai bună variantă să înlocuiești ganterele, discurile și barele care ți-ar ocupa toată locuința. Găsești benzi pentru diferite intensități și pe diferite lungimi pentru ca tu să te bucuri de un antrenament complet chiar dacă nu ai mare spațiu în garsoniera ta. 

5. Sistem S.F.T.

S.F.T. vine de la surface free training sau mai pe românește este acel sistem care se prinde fie de tavan fie chiar de cadrul unei uși din locuință și prezintă două ”sfori” rezistente cu mânere, la care poți efectua diferite mișcări pentru un antrenament complex, utilizând doar greutatea proprie și gravitația. 

Acestea sunt câteva accesorii pe care le poți utiliza cu ușurință și pe care le poți și depozita într-o garsonieră pentru ca tu să te bucuri de un home gym util. 

Te poți folosi și de mobila din casă

Doar pentru că nu ai spațiu pentru bănci de antrenament într-o garsonieră să nu crezi că nu poți improviza cu succes. Poți folosi canapeaua sau patul pe post de bancă, poți efectua abdomene sau flotări cu sprijin pe marginea patului. În loc de box squat poți folosi un scăunel.

Doar pentru că locuința ta nu este foarte spațioasă nu înseamnă că nu te poți bucura de multe avantaje. Ai nevoie de imaginație și ambiție. 

Noi ți-am oferit câteva sfaturi utile, spor la mișcare!