Ai făcut deja primul pas și ai achiziționat o casă. Evident, unul din motivele principale a fost curtea de care dispune aceasta. Acum stai și te gândești cum să-ți amenajezi curtea casei tale?

Ei bine, în acest articol îți vom oferi câteva sfaturi din care să te poți inspira.

1.Generează intimate în curtea casei tale

Intimitatea este ceea ce îți dorești dacă tot ai curtea ta proprie. Ai mai multe opțiuni prin care poți să te bucuri de liniște fără să pari prea solitar. În funcție de preferințe, poți să ridici garduri de împrejmuire din diferite materiale: beton, lemn etc. Există în prezent diferite modele din care poți alege. Dacă totuși nu îți surâde ideea de a avea betonul sau lemnul la vedere în curte, poți să acoperi gardul cu gard viu. Astfel ai și mai multă verdeață în curte.

2.Stil rustic pentru curtea casei tale

Acum că ai rezolvat problema intimității, indiferent de design, poți alege un stil preferat de multă lume, cel rustic. Nu ai nevoie de multe lucruri scumpe pentru a reuși asta. Poți să îți setezi bugetul în funcție de preferințe. Există posibilitatea să amplasezi un car tradițional în curte pe care să-l folosești în diferte moduri. Poți amplasa flori pe el sau îl poți folosi și pe post de loc de servit cafeaua sau relaxare (în loc de plictisitoarea masă cu scaune).

Câteva elemente tradiționale precum o roată de car, lămpi amplasate de-a lungul unor sfori, butoiașe din lemn pot da un aer rustic curții tale. Materiale precum imitații de blănuri și preșuri lucrate manual vin în completarea stilului.

3.Zonă de relaxare și petrecere

Dacă bugetul îți permite poți investi puțin mai mult într-o zonă de relaxare cu ”fire pit”. Poți alege un punct potrivit în curte unde să delimitezi spațiul. Puțin pietriș, un  mobilier potrivit pentru curte și un ”fire pit” care poate să îți țină de cald în serile mai răcoroase.

În punctul opus al curții poți amplasa o zonă de gătit cu grill și tot ce mai ai nevoie.

Astfel ai transformat curtea casei tale într-o zonă deosebită pentru relaxare și petrecere, fără prea multă bătaie de cap.

4. Grădina de legume în curtea casei tale

Dacă ești genul care caută mereu alimente bio, eco și cât mai curate, acum ai posibilitatea să îți plantezi propriile alimente. Dacă te pasionează grădinăritul, pe lângă flori poți planta și legume pe care să le consumi.

Găsești semințele și răsadurile necesare direct din magazine, tu trebuie doar să te ocupi de plantat și îngrijit zilnic.

 

5.Spațiu de sport în curtea casei tale

Dacă ești genul sportiv și dorești să faci multă mișcare în curtea casei tale poți amenaja un gazon plăcut și ușor de întreținut și să amplasezi o poartă de fotbal demontabilă. Ideal ar fi să amplasezi și un gard cu plasă pentru a te asigura că nu îți pierzi mingea de fiecare dată când ratezi ținta.

Dacă nu ești neapărat fan fotbal sau nu vrei gazon, poți turna beton și să amplasezi un panou de baschet. Pentru acest sport nici nu ai nevoie de foarte mult spațiu, deci ieși în câștig.

Așadar, iată câteva sfaturi când te gândești cum să-ți amenajezi curtea casei tale. Noi doar am sărit cu începutul, continuarea o va face imaginația ta.

Te-ai săturat de bloc și vrei și tu o curte? Dacă dorești să faci alegerea cea mai bună care să se încadreze și în dorințele tale și în bugetul tău, apelează la un agent PropertyLab. Experiența noastră te poate ajuta. Având chiar și consultant financiar în echipă, te putem sprijini și cu finanțare. Avem numeroase proprietăți în portofoliu, printre care case cu o curte generoasă, de care poți să te bucuri. Nu ezita să ne contactezi la numărul de telefon +4 0374 484 484 sau e-mail suport@propertylab.ro.