Baia este locul unde petrecem relativ mult timp pe parcursul zilei. Ne începem ziua dimineața când ne pregătim iar seara ritualul de pregătire pentru somn trece și prin baie. În acest articol vei afla câteva sfaturi despre cum să-ți amenajezi baia potrivită.
1. Alege-ți stilul dorit
Înainte să începi să montezi gresie, faianță și să zugrăvești, alege-ți un stil potrivit pentru tine. Ce anume îți dorești? Cum vrei să arate baia ta la final? Vrei ceva elegant? Poate vrei un stil tropical, ceva fresh.
Fă puțin research online și găsește un stil care să ți se potrivească cel mai bine dar să se preteze și spațiului pe care îl ai la dispoziție.
2. Găsește o firmă de construcții potrivită
Cineva trebuie să execute și viziunea ta pentru baie. Dacă nu cumva ești tu în domeniul construcțiilor și amenajărilor, ideal este să contractezi o firmă profesionistă.
Dacă vrei lucrări de calitate la care să beneficiezi și de garanție ulterior o firmă profesionistă, cu factură este soluția. O astfel de firmă îți va spune din start costurile pentru munca lor iar materialele le veți alege împreună.
Nu te risca să apelezi la oameni care nu pot oferi garanție pentru munca lor, ai putea avea probleme pe viitor.
3. Alege materialele ideale
Dacă ai un buget fix, poate fi mai dificil să te încadrezi când vine vorba de amenajare. Tot timpul vei avea câte o mică diferență aici sau acolo. Totuși nu este imposibil să rămâi în limitele bugetului tău.
Când mergi să alegi materialele pe care le vei monta în baie încearcă să nu mergi pe opțiunile cele mai ieftine. Dacă bugetul nu-ți permite variantele premium, optează cel puțin pentru categoria medie. Vânează și ofertele speciale pe care le poți găsi.
Opțiunile cele mai ieftine tind să fie și slabe calitativ. Multe dintre ele se pot deteriora chiar la montare ceea ce va ridica din plin costul amenajării. Altele se pot degrada în timp, lăsând o imagine tristă pentru tot proiectul tău.
4. Aerisirea și ventilația sunt esențiale
Dincolo de design și de materiale trebuie să oferi o atenție sporită la aerisire și ventilație. Dacă există fereastră la baie e un mare avantaj. În cazul în care nu există fereastră, va trebui neapărat montat un sistem de ventilație electric.
În baie este evident că există multă umezeală iar aceasta poate duce la egrasie și mucegai în timp în cazul în care nu există aerisire și ventilație optimă.
Baia este un loc care trebuie să ofere senzația de relaxare și revigorare. Mai ales pe timp de vară în care necesarul de răcorire este mult mai mare.
Ți-am oferit câteva sfaturi despre cum să-ți amenajezi baia potrivită. Nu fă rabat la calitate și dorințe, este locuința ta și meriți să fie cum ți-ai dorit!