Fie că dorești să fii cât mai prietenos cu mediul sau o faci doar pentru a reduce costul facturilor, este bine să știi cum să scazi consumul de curent în locuință.
Există mai multe metode prin care poți face asta iar în acest articol îți vom oferi câteva idei.
1.Înlocuiește toate becurile de generație veche
Sperăm că de becurile clasice cu incandescență nici nu se mai pune problema. Dar, odată cu apariția becurilor LED chiar și becurile economice (fluorescente) au fost depășite cu mult.
În prezent, becurile LED sunt cea mai bună alegere pentru iluminatul locuinței tale. Pot avea un cost de achiziție ceva mai mare dar au și o durată foarte mare de viață. Cantitatea de curent pe care acestea le consumă este cu mult mai mică față de celelalte tipuri de becuri.
Sfat: nu fă rabat la calitate! Găsești diferite branduri la prețuri accesibile. Asigură-te că ai garanție la produs și că ceea ce ai achiziționat este LED și nu doar un bec economic (fluorescent).
2.Înlocuiește electrocasnicele și aparatura de generație veche
Știm că multe persoane ajung să se atașeze emoțional de anumite aparaturi pe care le au de mult timp și, trebuie să recunoaștem, sunt încă în stare perfectă de funcționare. Problema este că doar
funcționarea nu mai este un motiv să păstrezi acel aparat. Electrocasnicele vechi au un consum de curent foarte ridicat. Majoritatea se încadrează în clase energetice foarte slabe față de ce există în
prezent.
Așadar ai nevoie de o schimbare. Atunci când ești pregătit financiar, caută mereu electrocasnice din clasa energetică A. Da, vor avea un cost de achiziție mai mare față de altele dintr-o clasă energetică mai slabă dar pe termen lung vei ieși în câștig. Consumul de curent va fi mai mic iar calitatea produsului este mai mare.
Poate nu pare cine știe ce dar dacă tot ai posibilitatea de ce nu? Montează ferestre mari, iluminatoare, perdele care să permită lumina să treacă mai bine atunci când dorești. Orice crezi că ar putea să crească accesul luminei naturale. Astfel nu vei fi nevoit să pornești lumina chiar și pe timpul zilei în acele încăperi mai întunecate. Tot mai multe locuințe nou construite pun accentul pe o luminozitate cât mai bună pentru a reduce consumul de curent.
4.Stinge lumina
Legat cumva și de punctul 3, stinge lumina dacă nu ai activitate în încăperea respectivă. Un mare punct în care se consumă inutil energie electrică. De multe ori plecăm dintr-o încăpere și lasăm lumina pornită. Chiar dacă vom reveni în acea încăpere, timpul trece iar consumul crește. Toate acestea duc la facturi mai mari și o poluare ridicată. Fă-ți un obicei ca atunci când pleci dintr-o încăpere să stingi lumina.
5.Scoate aparatele din priză
Există chiar și campanii la nivel internațional care îndeamnă la acest lucru. Atunci când dormi sau pleci din locuință, scoate aparatele din priză. Poate nu-ți pare un consum enorm de energie dar pe termen lung se poate resimți iar ca nivel de poluare s-a dovedit că este semnificativ.
Acum știi cum să scazi consumul de curent în locuință. Pe lângă modernizarea și înlocuirea aparatelor cu unele noi mai eficiente, totul ține și de obișnuință.
Luând in considerare poluarea la nivel mondial, trebuie să ne creăm obiceiuri noi, mult mai prietenoase cu mediul.
Nu ai achiziționat încă o locuință dar cauți una potrivită? Având chiar și consultant financiar în echipă, te putem sprijini și cu finanțare. Avem numeroase proprietăți în portofoliu, care sunt dotate corespunzător și au o eficiență energitică ridicată. Nu ezita să ne contactezi la numărul de telefon +4 0374 484 484 sau e-mail suport@propertylab.ro.