Ai achiziționat o casă cu o curte spațioasă. Te-ai gândit că vara vrei să te poți răcori și îți dorești propria ta piscină. În acest articol îți vom prezenta câteva idei despre cum să alegi piscina potrivită pentru curtea ta.

Există diferite tipuri de piscine

În funcție de bugetul tău, de timpul pe care dorești să îl aloci construcției și de mărimea spațiului, ai la dispoziție diferite tipuri de piscine din care poți alege.

Piscine subterane

Acestea pot fi din fibră de sticlă și din beton.

Cele din fibră de sticlă sunt practic o ”cadă” mult mai mare, un monobloc livrat direct în forma finală, pregătită pentru montat.

Piscinele din beton prezintă o flexibilitate mai mare deoarece proiectul poate fi făcut după locația exactă precum și după gustul proprietarului. Sunt și foarte durabile în timp și mult mai rezistente la factorii externi de uzură.

Piscine supraterane

Acestea sunt variantele mult mai accesibile ca și preț. De asemenea montajul lor este unul rapid și (în cazul majorității) nu necesită săpături sau construcții suplimentare. Ele pot fi tubulare, din cadru metalic, din lemn sau gonflabile.

Piscinele din fibră de sticlă

Trebuie să fii foarte atent la spațiul disponibil când vrei să achiziționezi o astfel de piscină. Pentru a se putea monta ai nevoie de cel puțin 1 metru în plus în lățime și lungime față de mărimea piscinei. Mulți producători vin cu mărimi și forme deja prestabilite, ceea ce poate reprezenta un inconvenient pentru tine.

Amplasarea piscinei din fibră de sticlă necesită săpături și turnarea unei plăci de beton pentru a sprijini cuva. Se montează instalațiile și țevile aferente pentru alimentare și evacuare. După care se acoperă și nivelează pământul din jur.

Piscinele din beton

Acest tip de piscină se poate realiza din cărămizi de beton dar recent există și sisteme de turnare a betonului utilizând cofraje speciale.

Procesul poate fi unul mai mare ca durată, fiind necesare excavarea solului, pregătirea spațiului destinat piscinei, turnarea fundației, executarea instalațiilor, a pereților din beton, a hidroizolației și a termoizolației. Avantajul este că la final vei avea o piscină exact așa cum ți-ai dorit, după gustul și bugetul tău.

Piscinele supraterane sunt variante accesibile ca preț și timp de montare

Indiferent de care tip alegi, acestea se montează rapid, fără cunoștințe suplimentare sau specialiști. Le poți achiziționa din diferite magazine specializate de bricolaje și nu numai.

Piscinele necesită întreținere constantă

Trebuie să iei în calcul și faptul că odată montată o piscină subterană (care nu va putea fi demontată) va trebui să o întreții periodic.

Filtre, tratarea apei, curățarea sunt doar câteva chestiuni care pot să îți crească puțin costurile.

Acum că știi cum să alegi piscina potrivită pentru curtea ta, nu rămâne decât să te bucuri de răcorire în propria ta curte.

Nu ai achiziționat încă o casă dar cauți și dorești neapărat și piscină? Având chiar și consultant financiar în echipă, te putem sprijini și cu finanțare. Avem numeroase proprietăți în portofoliu, care au chiar și piscine deosebite. Nu ezita să ne contactezi la numărul de telefon +4 0374 484 484 sau e-mail suport@propertylab.ro.