Sunt câteva chestiuni care pot influența prețul unei proprietăți atunci când este pusă în vânzare. Materialele de construcție utilizate, dotările și amenajările, spațiul util sunt câteva dintre ele. Un alt aspect important este și zona care poate tăia sau ridica serios prețul unei proprietăți. În acest articol vom afla cum influențează zona, prețul proprietății. 

 

Siguranța este unul dintre cei mai importanți factori în stabilirea prețului unei proprietăți.

Dacă este să analizăm

 o proprietate ca și amplasament zonal, singurața este unul dintre cele mai importante criterii. O proprietate care se află într-un cartier dotat cu iluminat stradal, drumuri asfaltate, camere de luat vederi centralizate, poate chiar secție de poliție în zonă, poate oferi un sentiment sporit de siguranță. În general proprietățile situate în zonă ultracentrală oferă acest aspect cel mai bine. 

Accesul facil către obiective culturale și turistice poate crește prețul unei proprietăți.

Un alt aspect foarte important al unei proprietăți este să aibă în zonă accesul facil către diferite obiective de divertisment disponibile în oraș. Când ai în apropiere muzee, obiective turistice, cafenele, restaurante, proprietatea ta poate fi deosebit de căutată. Pe lângă aceste aspecte, deosebit de importante sunt și modalitățile de petrecere a timpului liber și recreere. Parcurile și spațiile în aer liber sunt foarte căutate. Acestea tind să conteze în plus atunci când o proprietate este evaluată din punct de vedere al zonei. 

 

Nu în ultimul rând, facilitățile de transport în comun sau locurile de parcare pot conta foarte mult. 

Tot la categoria confort poate intra și posibilitatea de a ajunge efectiv la proprietate. Este important să existe cât mai multe soluții de transport în zonă. Cu cât este mai dezvoltat transportul în comun cu atât mai bine. Pe de altă parte, în ziua de azi foarte multe persoane beneficiază de un automobil propriu iar locurile de parcare, în special în orașe precum Arad, contează foarte mult. Să ai posibilitatea unei parcări private, garaj sau pur și simplu o zonă de parcare fără plată poate însemna foarte mult. Discutăm chiar și de o curte interioară de care să beneficieze doar proprietarii. 

 

Putem introduce proprietățile în 3 categorii mari: centrală, semicentrală și periferie.

 

Dacă este să analizăm în mare ca și amplasare, cele 3 mari categorii descriu foarte bine detaliile proprietăților. 

Zona centrală oferă siguranță, acces facil către puncte de divertisment, turism, cultură și recreere. 

Zona semicentrală este asemănătoare dar poate fi la o distanță mai mare de puncte cheie pentru divertisment și recreere dar oferind tot o siguranță relativ sporită. 

Zona de periferie vine cu avantajul de liniște față de agitația unei zone centrale însă și cu dezavantajul de a fi considerate problematice din punct de vedere al siguranței. Totodată, accesul poate fi problematic, drumurile de acces fiind aglomerate sau la distanță față de puncte cheie ale orașului iar zonele de recreere reduse. 

 

Ai aflat câteva aspecte despre cum influențează zona, prețul proprietății. Evident, nu este singurul aspect de luat în calcul. O proprietate foarte bună într-o zonă considerată cu nivel scăzut poate influența potențialul final de vânzare. 

Așadar, atunci când stabilești un preț al proprietății trebuie luat în calcul și zona. Doar cât de bună este proprietatea, poate să nu fie suficient. 

 

Apelează la un agent imobiliar pentru a stabili prețul cel mai bun pentru o proprietate. 

Un ajutor foarte bun este să discuți cu un agent imobiliar. La PropertyLab efectuăm o analiză comparativă de piață. În aceasta, analizăm numeroase proprietăți în zonă comparând și dotările și amenajarea proprietății. Astfel îți venim în ajutor cu o valoare cât mai bună dar reală a locuinței tale. Alege un consultant din echipa PropertyLab și solicită o analiză ACUM!