În orașele mai mari este mai ușor să identifici și să cataloghezi o proprietate de lux. Este interesant să aflăm ce se consideră proprietăți de lux în Arad. 

Știm că odată ce fiecare își renovează proprietatea, ajunge să o supraevalueze, unii considerând proprietatea și de lux. Este oare suficient doar o renovare decentă pentru a considera o proprietate ca fiind de lux? Hai să aflăm!

 

Sunt mai mulți factori care contează atunci când denumim o proprietate ca fiind de lux

 

O proprietate renovată este oricând un plus la vânzare. Nu este însă suficient pentru a denumi proprietatea de lux. Pentru a face o analiză a proprietății este nevoie să ne uităm la mai multe criterii. Analizăm dotările, materialele utilizate la construcție, materialele utilizate la renovare, mobilierul, suprafața utilă și bineînțeles, zona!

 

Zona face diferența pentru o proprietate de lux

Este evident că nu poți considera o proprietate de lux la periferia orașului. În Arad, zonele unde proprietățile pot fi considerate ca fiind de lux sunt cele ultracentrale sau centrale. Sunt zone care oferă acces facil la restaurante, localuri, cu transport în comun și care oferă o siguranță sporită.

 

Materialele de construcție și renovare trebuie să fie de o calitate înaltă

Dacă este să analizăm zona discutată mai sus, este clară că locuințele comuniste nu prea intră la categoria lux, deși nu este neapărat o regulă. Așadar, ne orientăm spre clădirile de blocuri noi sau clădirile istorice renovate de lux. Dacă ne referim la blocurile noi, acestea din start sunt construite din materiale de calitate, optime energetic. Interiorul este amenajat luând în considerare sfaturile unor designeri de interior care sunt specialiști în domeniu. Aceștia știu exact ce culori să folosească, în ce fel să combine nuanțele și cum să profite la maxim de potențialul locuinței. 

Proprietățile de lux din Arad, aflate în clădiri istorice sunt construite din materiale durabile iar renovarea a fost făcută în același fel, urmând îndrumarea unor specialiști. 

Evident, calitatea este la superlativ. 

 

Mobilierul trebuie să se preteze pe designul proprietății, să fie în trend și de calitate

Nu poți să introduci un mobilier, fie el și nou, luat de duzină și să consideri o proprietate de lux. Mobilierul trebuie să ofere nota practică pentru locuință. Pe lângă asta, trebuie să respecte și designul proprietății. Mobilierul este făcut totul de la zero, special creat pentru proprietatea respectivă. Materialele sunt de cea mai bună calitate și durabilitate.

Suprafața utilă trebuie să se califice în categoria de lux

Poți spune că o garsonieră confort 3 poate fi de lux? Puțin probabil. Așadar, suprafața proprietăților de lux din Arad pornesc în medie de la 80mp utili. Ca să poți să te simți într-o locuință de lux trebuie să ai minim 2 dormitoare și două băi. La proprietățile de lux se consideră și o cameră de oaspeți. 

Tocmai de aici, proprietățile de lux trebuie să pornească de la minim 80mp utili. 

 

Locuința trebuie să aibă dotări de smart home 

În 2022 deja nu mai putem vorbi de proprietăți de lux fără dotări de smart home. De la dotări audio cu o comandă vocală la draperii programate automat. Iluminat cu funcționare inteligentă, sisteme de securitate cu recunoaștere vocală și facială. Acestea sunt doar o mică parte din ce poate oferi un smart home. 

 

Iată câteva criterii pentru a afla ce se consideră proprietăți de lux în Arad. Chiar dacă este un oraș mai mic în comparație cu Timișoara sau Cluj, și în Arad sunt la mare căutare proprietățile de lux. 

 

Dacă ești interesat de o proprietate de lux în Arad, nu ezita să contactezi un agent PropertyLab. În portofoliul nostru există proprietăți care se încadrează la categoria de lux și care îndeplinesc toate cerințele.