Atunci când doriți să cumpărați sau să vindeți o proprietate, contractul de vânzare-cumpărare este documentul cheie care reglementează tranzacția. Acest document este legal și obligatoriu și trebuie să conțină detaliile esențiale ale tranzacției, cum ar fi numele părților implicate, descrierea proprietății, prețul și condițiile plătii.

Înainte de a semna acest contract, este esențial să îl citiți cu atenție și să înțelegeți tot ceea ce conține.

Iată câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le căutați în contractul de vânzare-cumpărare:

  1. Datele de identificare ale părților implicate: asigurați-vă că numele și adresele tuturor părților implicate sunt corecte și complete.
  2. Descrierea proprietății: contractul trebuie să conțină o descriere detaliată a proprietății conform extrasului de carte funciară, incluzând numărul de camere, suprafața, anul construcției și orice alte caracteristici importante.
  3. Prețul și condițiile plății: contractul trebuie să conțină prețul de vânzare și condițiile de plată, cum ar fi termenii de plată și orice alte costuri suplimentare.
  4. Clauze de garanție: contractul trebuie să conțină clauze care să acopere eventualele probleme cu proprietatea, cum ar fi probleme de structură sau probleme legate de terenul pe care este construită proprietatea.
  5. Data încheierii contractului: contractul trebuie să conțină data la care se va finaliza tranzacția și proprietatea va fi predată cumpărătorului.
  6. Semnături: asigurați-vă că ambele părți au semnat contractul și că acesta a fost legalizat.

Înainte de a semna contractul de vânzare-cumpărare, nu ezitați să puneți întrebări notarului în cazul în care aveți nelămuriri, acesta fiind cel mai documentat în această situație.