Conceptul de casă inteligentă a devenit tot mai atractiv și mai căutat la nivel mondial

Este adevărat că ideea de „casă inteligentă” nu este una nouă. Incă din anii ’70 au fost dezvoltate astfel de soluții. Evoluția accelerată a tehnologiei din ultimii ani a făcut ca sistemele de automatizare folosite să ofere tot mai mult confort și siguranță proprietarilor.

Piața este atât de dinamică pe acest segment încât dezvoltatorii de tehnologie „smart” estimează că aceasta va ajunge să depășească 40 de miliarde de dolari până în 2020. Planurile sunt tot mai ambițioase pentru integrarea acestor sisteme în locuințe încă de la stadiul de proiect.

În prezent, o casă inteligentă îți permite, printre altele:

– să setezi temperatura pe care ți-o dorești într-o anumită cameră direct de pe smartphone sau de pe tabletă
– să pornești aerul condiționat acasă înainte să pleci de la birou
– să pornești muzica preferată la o anumită oră dimineața pentru a te trezi cu o stare de bine de fiecare dată

Pe lângă controlul temperaturii sau al intensității luminoase, există și sisteme pentru siguranța proprietarilor, fie că este vorba despre posibile tentative de intrare prin efracție, fie de senzori de fum pentru prevenirea incendiilor, toate integrate în tehnologia „smart”.

Astfel de case inteligente există și în țara noastră, unele dintre ele dispunând chiar de cele mai noi tehnologii în domeniu. Tehnologia SMART permite controlarea tuturor sistemelor din interiorul, dar și din exteriorul casei de pe telefon sau de pe tabletă.

Se pot configura mai multe sisteme distincte menite să asigure confortul proprietarilor.

Exemplu: un sistem de ventilație pentru cinci schimburi de aer pe oră, un sistem de aer condiționat integrat care deservește întreaga locuință și un sistem audio, atât în interior, cât și în exterior, cu dolby surround

Iluminatul poate fi controlat inclusiv de pe display-urile fixe aflate în fiecare încăpere.

Piscina poate fi încălzită cu sistem endless pool.