Combinarea a cel puţin două stiluri decorative în amenajarea unei încăperi este o practică frecventă şi care, probabil, vă este familiară. Însă această bucătărie reuneşte două stiluri diametral opuse: tradiţional şi industrial.
Bucătăria face parte dintr-o casă tradiţională, prin urmare, şi amenajarea interioară a fost realizată iniţial în acelaşi stil. Decoratorii au urmărit ca, prin renovarea acestei încăperi, să păstreze farmecul original al interiorului, dar totodată să introducă elemente de design noi pentru un look contemporan.
Tâmplăria, tavanul şi pardoseala au suportat intervenţii minore, cele mai multe modificări realizându-se la finisajul pereţilor şi la mobilier. Concret, pereţii au fost zugrăviţi cu vopsea decorativă cu efect metalizat, de la Benjamin Moore. Blatul de lucru a fost înlocuit cu unul din cuarţ, iar suprafaţa de deasupra plitei a fost finisată tot cu cuarţ, identic cu cel al blatului de lucru.
De asemenea, mobilierul a fost vopsit într-o culoare asemănătoare cu cea a pereţilor, iar la unele uşi a fost înlocuită sticla.
Amenajarea reuneşte elemente calde şi reci (tipice stilului tradiţional şi industrial), cum ar fi lemn şi piatră sau lemn şi metal. De pildă, alături de suprafeţele reci, cum ar fi finisajele şi blatul din piatră, sunt prezente suprafeţe calde, cum ar fi scaunele din lemn. Aceeaşi alternanţă de cald-rece se poate observa şi la micile detalii, cum ar fi tija din alamă montată pe perete (pentru agăţarea/păstrarea ustensilelor de gătit) şi accesoriile de masă din lemn.
Rezultatul este un mix interesant de elegant şi confortabil, de rece şi cald, de tare şi moale. Tocmai prin aceste detalii stilistice, bucătăria capătă un look sofisticat şi distinct.
Sursa foto: www.onekingslane.com