Este de mult o dezbatere și fiecare persoană vine cu părerea sa. Chiar și în vânzări, cum este amenajat balconul unui apartement poate afecta întregul proces de achiziție.

În acest articol vă prezentăm câteva idei pentru fiecare concept. Astfel îți poți face o părere mult mai bună când ești pregătit de achiziție.

1. Un balcon închis este mai bine izolat termic și fonic

Este evident că un balcon închis va oferi aceste beneficii. Mai ales dacă s-a păstrat și peretele interior al apartamentului. În zone de trafic intens o izolare fonică optimă poate fi un beneficiu mare. De asemenea izolarea termică îmbunătățită îți poate reduce seminificativ costurile de întreținere și pe timp iarnă și vară.

2. Un balcon deschis oferă un spațiu plăcut de relaxare

Dacă nu ai o problemă cu zgomotul în zona ta și ești genul care preferă natura, cu siguranță vrei un balcon deschis. Îți poți amenaja o terasă deosebită, cu flori și loc de relaxat unde să-ți savurezi cafeaua în fiecare zi.

Pe de altă parte poți face și un compromis. Există diverse sisteme de închidere pentru ferestre care permit plierea totală a acestora. Astfel poți avea un spațiu deschis pe care îl poți închide când dorești.

3.Poți crește suprafața camerei

Dacă alegi pentru un balcon închis și acesta este izolat corespunzător, există posibilitatea de a renunța la peretele interior al camerei. Dacă este posibil în construcție, acest aspect poate crește semnificativ spațiul camerei.

Te poți bucura de o zonă în plus și poți amenaja camera în funcție de gusturile tale. Trebuie ținut cont însă că practic renunți la un spațiu separat care putea fi folosit și pentru depozitare.

Iată doar câteva aspecte pe care am ales să le comparăm atunci când e să alegi între un balcon închis și unul deschis. Gusturile și preferințele nu se discută, deci există posibilități pentru fiecare.

Dacă dorești să faci alegerea cea mai bună care să se încadreze și în dorințele tale și în bugetul tău, apelează la un agent PropertyLab. Experiența noastră te poate ajuta. Având chiar și consultant financiar în echipă, te putem sprijini și cu finanțare. Avem numeroase proprietăți în portofoliu, printre care apartamente cu balcon închis sau deschis, de care poți să te bucuri. Nu ezita să ne contactezi la numărul de telefon +4 0374 484 484 sau e-mail suport@propertylab.ro.