Dacă la o casă este mai simplu în condițiile în care ai o curte la dispoziție, la apartament poate fi mai dificil. Sunt chestiuni la care trebuie să te gândești în avans la amenajarea unui apartament dacă ai animal de companie.

În acest articol îți vom prezenta câteva sfaturi utile pentru ca tu cu animăluțul tău să fiți fericiți în apartamentul vostru de vis.

Alegerea animalului de companie potrivit 

Dacă nu știi exact ce animal de companie să aduci în viața ta, este bine să te documentezi puțin. Îngrijirea unui câine poate fi diferită de cea a unei pisici. La fel și nevoile acestora. Pentru un cățel va trebui să îți faci timp pentru plimbări și activități. Pisicile pot fi independente. Deși se bucură de atenția ta, pisicile pot sta și singure și nu va trebui să le scoți la plimbare.

Mobilier special pentru animale de companie

Acum că am limitat opțiunile și ne gândim strict la o pisică sau câine, trebuie să ai în vedere achiziționarea unui mobilier special pentru animale de companie. Pentru căței va trebui amenajarea unui spațiu cu un pat special pentru ei. Pisicile tind să aibă nevoie de mai multă atenție la acest capitol. Există structuri speciale care au incorporate și pătuț de dormit dar și un turn pentru zgâriat. Astfel ai rezolvat încă o problemă care s-ar putea ivi, zgâriatul mobilei.

Pe lângă un spațiu destinat pentru dormit va trebui amenajat și un loc pentru hrănit. Pentru pisici este ideal să aibă la dispoziție tot timpul apă curată și o porție de hrană uscată. Câinii pot fi învățați cu ore fixe de hrănit.

Deși știm că în cele din urmă animăluțele de companie își vor găsi locul lor pe canapea lângă stăpân, este bine totuși să fi pregătit cu tot necesarul.

Un alt aspect plăcut este că toate tipurile de mobilier pentru animale de companie se poate integra în designul general al apartamentului. Astfel nu va fi deranjant pentru aspectul final al locuinței.

Locul ideal pentru hrană și nevoi

Dacă la câini este mai simplu, fiind nevoie doar de bolurile cu apă și hrană, pisicile mai au și litiera de care trebuie să ții cont. Cel mai simplu este să poziționezi litiera într-un colț al băii cu aerisire și ventilație. Pisica se va obișnui să folosească litiera în acel spațiu iar mirosul nu va fi deranjant în restul locuinței. Pentru hrana pisicilor este indicat să amplasezi un covoraș special sub boluri. Acesta poate preveni crearea dezordinii pe podea.

Canapele și așternuturi ideale

Dacă ai rezolvat problema mobilierului pentru animale de companie, ai scăpat de câteva griji. Câinii nu vor mai roade mobilierul sau canapeaua iar pisicile au un loc unde să-și ascundă ghearele.

Discutăm acum și despre mobilierul tău personal. Animalele năpârlesc iar anumite tipuri de mobilier se întrețin mai ușor în astfel de cazuri.

Atunci când achiziționezi canapelele și așternuturile, întreabă specialistul magazinului care sunt opțiunile cele mai bune când ai animal de companie.

Siguranța animalului de companie

Trebuie să amenajezi apartamentul în așa fel încât orice posibil pericol să fie evitat. Pentru pisici, ferestrele să fie asigurate cu o plasă specială pentru a preveni ieșirea acestora (mai ales dacă apartamentul este la etaj).

Și câinii și pisicile au tendința uneori să se joace sau să roadă cablurile găsite la îndemână. Asigură-te că orice cablu de care ai nevoie este ascuns cât mai bine. Acest fapt te ajută și la aspectul general al apartamentului, oferind un look mai curat.

Acoperă podeaua

Podeaua poate suferi o uzură destul de mare atunci când ai animal de companie. Pe lângă acest aspect, trebuie să te gândești că stai într-un imobil comun unde sunetul unor lăbuțe pe o podea goală poate fi deranjant.

Așadar, amplasează covorașe oriunde poți în așa fel încât să oferi și un aspect plăcut apartamentului dar să și rezolvi problema zgomotului și uzurii în timp.

Să integrezi un animal de companie într-un apartament poate fi o provocare dar nu este nimic imposibil. Amenajarea unui apartament dacă ai animal de companie nu trebuie să fie o povară. Ai acum câteva sfaturi de care să ții cont.

Dacă ești în căutarea unui apartament unde să stai cu animalul tău de companie, te putem ajuta. Având chiar și consultant financiar în echipă, te putem sprijini și cu finanțare. Avem numeroase proprietăți în portofoliu. Nu ezita să ne contactezi la numărul de telefon +4 0374 484 484 sau e-mail suport@propertylab.ro.