Trăim într-o lume în care tehnologia se dezvoltă cu pași rapizi. Probabil ai văzut și tu super locuințe 100% smart care au tot felul de device-uri care le transformă în ceva ieșit dintr-un film S.F. Ce este interesant e că nu trebuie să ai o locuință nouă sau să cheltui mii de euro pentru a beneficia de confortul unui smart home. În acest articol îți vom prezenta 4 elemente smart pe care să le adaugi în casa ta pentru a-ți spori confortul și a-ți face viața mai lejeră. 

 

Perdele motorizate

Probabil ai văzut deja un astfel de sistem. Îl poți avea și tu. Poți achiziționa un sistem simplu de motorizare a draperiilor pe care îl poți monta oriunde. 

Le găsești în online la prețuri relativ modice iar transformarea este una majoră. Poți manevra draperiile prin aplicație pe telefon, le poți programa să se deschidă sau închidă la ce oră dorești tu. 

Un astfel de sistem este chiar util atunci când ai în locuință un tavan foarte înalt iar manevrarea draperiilor poate fi chiar dificilă.

 

Iluminat smart

Există diferite opțiuni pentru un astfel de sistem. Poți integra tot iluminatul în locuință cu un sistem smart prin care să conectezi toate camerele. De asemenea un lucru mult mai ok ca și costuri ar fi să achiziționezi efectiv un bec LED smart care are deja integrat un astfel de sistem. 

Te conectezi prin bluetooth pe aplicația specifică pe smartphone și poți avea diferite comenzi. Poți porni sau opri lumina unde dorești sau poți diminua intensitatea luminii atunci când simți nevoia. 

 

Sistem audio-video smart

Probabil unul dintre cele mai căutate idei de smart home este integrarea unui sistem audio-video smart. La fel ca la iluminat poți integra tot sistemul din locuință sau poți achiziționa elemente distincte pentru fiecare. 

Poți avea control vocal prin care doar dai comanda și piesa ta preferată pornește sau postul TV dorit apare pe ecran. 

 

Vizor/ interfon smart

 

Pentru că ne gândim și la siguranță, un astfel de element este în vogă. Se poate monta pe orice ușă și îți oferă numeroase beneficii în plus față de un vizor sau interfon clasic. 

Dacă la elementele clasice nu poți să vezi persoana care te vizitează sau claritatea este slabă, cu un vizor/ interfon smart este cu totul altceva. 

Ai posibilitatea să vezi pe un ecran, o filmare de calitate pentru a-ți da seama cine este persoana care te caută și ce anume dorește. 

De asemenea, un astfel de sistem poate să țină loc și de cameră de supraveghere, filmând pe perioadă îndelungată. 

 

Iată 4 elemente smart pe care să le adaugi în locuința ta. Totul este atât de ușor iar costurile sunt moderate, în funcție de alegerile tale. 

Integrând astfel de elemente în locuința ta îi poți spori și prețul de vânzare sau închiriere în cazul în care te gândești să faci asta la un moment dat.